Kurân-ı Kerimde Besinler ve Şifa

Sponsorlu Bağlantılar

FurkanBilge

Üye
    Konu Sahibi
Kurân-ı Kerimde Besinler ve Şifa
Kur’ân-ı Kerim’de Besinler ve Şifa
Bazı besin maddelerinin kıyamete kadar gelecek insanlara rehber olan Kur’an-ı Kerim’de zikredilmesinin hikmetleri anlatılıyor. Adı geçen meyvelerin/gıdaların Kur’an’da maksatsız olarak zikredilmedikleri, insanlar için henüz keşfedilmemiş çok faydaları olduğu ifade ediliyor. Dünya üzerinde bulunan birçok gıda maddelerinden sadece bunların öne çıkarılıp zikredilmesinin hikmetleri inceleniyor. Kitabın ilerleyen bölümlerinde zararlı yiyecek ve içecekler de ele alınıyor. Kur’an’ın, yenilmesini ve içilmesini yasakladığı maddelerin bugünkü tıp tarafından da zararlı ilan edildiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Kitapta daha birçok merak edilen sorulara cevap veriliyor. “Bu yiyeceklerin insan sağlığına ne derece faydası vardır? İslam’ın yenmesini men ettiği yiyecek, içecekler nelerdir? Bu yiyecekleri yemenin ve içecekleri içmenin sağlığımız açısından ne gibi zararları vardır? Modern tıp bu konuda bizlere neler söylemektedir? Kur’an günümüz insanının en büyük problemlerinden olan “ruh sağlığı” konusuna nasıl yaklaşmaktadır? Bütün bu soruların cevapları Prof. Dr. Aydüz’ün “Kur’ân-ı Kerim’de Besinler ve Şifa” adlı kitabında yer alıyor.


[SIZE=+1]İLAHİ MUCİZE BAL[/SIZE]
“Rabb”in bal arısına (şöyle) vahyetti: “Dağlardan, ağaçlardan ve (insanların)” kurdukları çardaklardan evler edin!” Sonra her meyvelerden ye de Rabb’inin yollarında boyun eğerek yürü!” Onun karınlarından, renkleri çeşit çeşit bir içecek çıkar ki onda insanlara şifa vardır. Şüphesiz bunda düşünen bir millet için (Allah’ın büyüklüğüne) işaret vardır.” (Nahl,16/68-69)



[SIZE=+1]BAL İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLER[/SIZE]
“Bal şerbetinden daha üstün bir ilaç bulunmaz.”
Enes İbn Malik (ra): “Peygamber (sas) hasta olduğu zaman, ağzına bir avuç çörekotu atar, üzerine de su veya bal şerbeti içerdi.” demiştir.
“Her kim, her ay üç gün aç karnına bal şerbeti içerse; felç, cüzzam ve abraşlık gibi hastalıklardan korunmuş olur.”
“Doğum yapan (lohusa) kadınlar için yaş hurma, hasta kimseler için bal gibi şifa yoktur.

Kur’ân-ı Kerim’de Besinler ve Şifa
Prof. Dr. Davut Aydüz
Altın Burç Yayınları
Tel: 0(216) 318 42
 
danger03

danger03

Üye
paylaşım için teşekkürler
 


Üst Alt