Kulüpler Birliği'nde Cavcav dönemi

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
Kulüpler Birliği'nde Cavcav dönemi
[h=2]Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav yeni başkan oldu.[/h]

Spor Toto Süper Lig takımlarının oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanı Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav oldu.
Ankara'da yapılan Kulüpler Birliği Vakfı Olağan Genel Kurulu'na Fenerbahçe dışındaki 17 Süper Lig kulübünün temsilcisi katıldı. Yapılan oylama sonucunda birliğin kurucularından Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, oy çokluğuyla vakıf başkanlığına getirildi. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ve Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ise başkan yardımcıları olarak seçildi.
Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve Gaziantepspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl ile başkan adaylarından Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'un, seçim sonucu açıklanmadan salonu terk ettikleri gözlendi.
GERGİN SEÇİM
Cavcav, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada, seçim sırasında münakaşalar yaşandığı belirterek, "Bu durum Kulüpler Birliği Vakfı olarak bize yakışmadı. Arkadaşlarımızın bir yıl süreyle ısrarla beni önermeleri üzerine birlik ve beraberliği bozmamak için tekliflerini kabul ettim" dedi.

Vakfın yeniden yapılanması gerektiğini vurgulayan Cavcav, "Avrupa'da olduğu gibi Kulüpler Birliği'nin neler yapabileceğini göstereceğiz. Türk futbolunun geleceği için hareket edeceğiz" diye konuştu.
CAVCAV: FENERBAHÇE'NİN VEKALETİ KABUL EDİLMEDİ
İlhan Cavcav, genel kurula Fenerbahçe'den kimsenin katılmadığını vurgulayarak, "Genel sekreter tarafından Kayserispor'a verilmiş bir vekalet var, ancak bu vekalet için ortada yönetim kurulu kararı yok. Bu bakımdan Fenerbahçe'nin vekaleti kabul edilmedi. Fenerbahçe'ye genel kurula katılmadığı için bir yaptırım uygulamamız ise elbette söz konusu değil. Katılırlar, katılmazlar, kendileri bilir" dedi.

Cavcav, yabancı kontenjanına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu hakkında herhangi bir yaptırım kararının alınıp alınmadığı sorusuna ise "Maalesef şu anda hiçbir arkadaşımız bu konuyu gündeme almadı. Böyle bir şeyin konuşulmaması gerektiğini belirtmeleri üzerine konu gündeme gelmedi. Her ne kadar 6+0+4 yabancı oyuncu statüsüne muhalif olsam da 17 kulübümüzün almış olduğu karar üzerine şu anda yapacak herhangi bir şey yok" yanıtını verdi.
 


Üst Alt