Kota mı adil kullanım mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kota mı adil kullanım mı?
Bunun adı kota mı adil kullanım mı?
Kotalar ve adil kullanım sınırları sadece bizde mi var? Hayır, işte internetin karanlık geleceği...
Vodafone sadece Türkiye 'de değil, dünyanın pek çok yerinde faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi. Şirketin en son uygulamalarından biri ise oldukça tartışılacak gibi görünüyor yurtdışında İngiltere'de ve muhtemelen yakın gelecekte başka ülkelerde " adil kullanım" adıyla fiyat ve kota değişikliklerine gidiliyor.


1 Hazirandan sonra etkili olacak yeni plan,Vodafone forumlarındaaçıklandı. Yabancı basında çok ağır eleştiriler alan bu planda ilk 500 MB'dan sonra her 500 MB'ın 5 pound yani yaklaşık 15 lira olarak ücretlendireceği belirtildi. Aylık aboneliği olmayanlar için ise ilk 25MB'tan sonra her 10MB için yarım pound yani 1.5 TLücret söz konusu.


Vodafone yetkilisi forumda bunun ağı kötü amaçlı kullanımlardan korumak için olduğunu belirtiyor. Kısacası kota engelleriyle karşılaşan tek ülke Türkiye değil . İnternet servis sağlayıcılar öncelikle kendi ağlarını ağır yükten korumaya odaklanıyorlar ve bu tür kısıtlamalar rakip şirketlerin de işine geliyor.


Yani mesele tek bir şirketin politikası ya da bu haberde bahsi geçen Vodafone'un aldığı bir fiyatlandırma kararı değil; bu sadece bir örnek. Ama global bir şirketin bir ülkede aldığı karar ve yaptığı açıklama bütün dünya için bir gösterge. Sonuçta Dünya olarak daha sınırsız değil, daha kotalı bir internete doğru yol alıyoruz gibi görünüyor.
 


atek59

Üye
bence ilagelin önüne gecmeye çalışıyorlar türkiyede sınırsız net olmasa en iyisi 4gb kotalı net olsa kaç kişi ilagel ligtv izler netten kaç kişi ilagel film dizi veya mp3 indirir netten bence ilagelin önüne gecemeyen büyük şirketler nette kota koyarak ilagalin önüne geçmeye çalışıyorlar.. ama bu işe rapid gibi netlaod gibi download şirketleri neder bilmiyorum.
Bu benim düşüncem..
 
Larock

Larock

Üye
teknoloji her geçen gün ilerlese de, nedense bu tür kısıtlamalar da daha çok artıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt