Kobe Bryant transferinde ilginç gelişmeler yaşanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kobe Bryant transferinde ilginç gelişmeler yaşanıyor
NBA'nın lokavta gitmesinin ardından New Jersey Nets'in yıldızı Deron Williams'ı kadrosuna katan Beşiktaşımız, Kobe Bryant'ı transfer etmek için Amerika'ya oyuncu ve onun menajer leri ile görüşmeye gittiğini geçtiğimiz günlerde basında açıklamıştı.

Beşiktaşımızın yaptığı açıklamanın aksine Kobe Bryant'ın haftalardır Beşiktaş ile konuşmadığını söylemesi ise kafalarda soru işareti yarattı!

Türk Hava Yolları'nın düzenlediği World Football Challenge'a katılan Kobe Bryant, organizasyonun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Beşiktaş ile haftalardır görüşmedim" şeklinde konuştu.

Öte yandan NBA.com'un iddiasına göre Kobe Bryant ile Beşiktaş ile cumartesi günü yapılan görüşme sonucunda Kobe Bryant'ın Türkiye'de oynama ihtimalinin yüzde sıfır olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra önce Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın daha önce yaptığı açıklamada, "Kobe Bryant'ın Beşiktaş'ta oynama ihtimali yüzde 50" demişti.

Şeref Yalçın ayrıca kendilerinin Kobe Bryant ile 30 temmuz günü görüşeceklerini söylemiş fakat Kobe Bryant World Football Challenge basın toplantısında yaptığı açıklama ile bu görüşmenin henüz gerçekleşmediğini gösterdi.

İtalya'da büyüyen Kobe Bryant, henüz başka bir takım ile anlaşma imzalamadığını ve lokavt süresince deniz aşırı bir yerde oynamak istediğini de söyledi.

Pazar günü Washington'da düzenlenen World Football Challenge basın toplantısında bir gazetecinin Kobe Bryant'a kendisinin Türkiye'yi sevdiğini, görmek istediğini ve bunun Beşiktaş takımı için oynayacağı anlamına gelip gelmediğini sorması üzerine yıldız oyuncu, "Muhtemelen bu konu hakkında sen benden daha çok şey biliyorsun. Ben şuan turdayım. Internetim var ve ben bilgisayar okuru birisiyim bu yüzden internetten okuyabilirim ve bir çok duyum alıp bir çok şey okudum. Dürüst olmak gerekirse, bu söylemleri ilk defa duyuyorum. Bunların ne demek olduğunu sana açıklayacağım ama çoğu şeyi yeni duyuyorum" açıklamasında bulunurken, soruyu soran gazetecinin "Türk takımı ile hiçbir görüşmeniz olmadı yani" demesinin üzerine, "Onlarla haftalardır konuşmadım ama lokavt süresince oynamak konusunda görüştüm" dedi.

Kobe Bryant bu açıklamasının ardından başka bir yere transfer olması ile ilgili olarak şu açıklmalar ile sözlerini sonlandırdı:

"Ben sadece telefonumun çalmasını bekliyorum. Telefonum burda(masanın üstünde olan telefonu işaret ederek). Herhangi bir yerde oynarım. Ben deniz aşırı bir yerde büyüdüm ve eğer birisi beni aramak isterse ve oynamamı söylerse bunu kesinlikle dinlerim."

Öte yandan Anadolu Haber Ajansı'nın servis ettiği haberde ise 13 kez All-Star olan yıldız, şartlar uygun olursa Türkiye'de oynayacağını söyledi.

Amerikalı NBA yıldızı Kobe Bryant, koşullar uygun olduğu takdirde Türkiye'de ya da başka bir ülkede oynayabileceğini ve bu aşamada tüm teklifleri dinlediğini belirterek, "Böyle bir deneyimden gerçekten keyif alacağımı düşünüyorum. Bir süreliğine başka bir takımda oynamanın, o ülkenin kültürünü öğrenmenin heyecan verici olacağına inanıyorum" dedi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) dünyaca ünlü marka elçisi Bryant, Washington'daki Ritz Carlton Oteli'nde THY'nin ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlik sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

NBA'de en iyi tanıdığı iki basketbolcunun Utah Jazz'da oynayan Mehmet Okur ve Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu olduğunu söyleyen Bryant, takımı Los Angeles Lakers'ın Utah Jazz ile aynı konferansta yer alması nedeniyle, Mehmet Okur'a karşı çok maç yaptığını, Hidayet'le de daha önce NBA finallerinde karşı karşıya oynadıklarını hatırlattı.

NBA'deki Türk basketbolcuların performansını nasıl bulduğuna dair bir soru üzerine Bryant, Mehmet Okur'un geçen sezon sakatlıkla boğuştuğunu, ancak bu yıl çok daha iyi bir performans sergileyeceğine ve sağlıklı olacağına emin olduğunu belirtti.

Hidayet Türkoğlu'nu da sahanın her yerinde görev alabilen olağanüstü bir oyuncu olarak tanımlayan Bryant, "Hidayet, çok yönlülüğü ve yeteneğiyle, aynı takımda oynamayı çok arzu ettiğim bir oyuncu. Kritik atışlar yapmaktan korkmuyor. Böyle oyuncularla bir arada oynamayı seviyorum" dedi.

"KOŞULLAR UYGUN OLURSA TÜRKİYE'DE TABİİ Kİ OYNARIM"

Bryant, bir soru üzerine, Türk basketbolunu çok fazla takip edemediğini, NBA'deki yoğun maç trafiğinin, dünyanın diğer basketbol liglerini takip etmelerini hemen hemen imkansız hale getirdiğini söyledi.

"Türkiye'de basketbol oynamayı ister miydiniz?" sorusu üzerine de Bryant, "Eğer koşullar uygun olursa tabii ki. Bu aşamada herkesi dinliyorum. Aklıma en çok neresi yatarsa, ona göre hareket edeceğim. Türkiye'de, İtalya'da ya da başka bir yerde oynamaya dair bir çekincem yok. Böyle bir deneyimden gerçekten keyif alacağımı düşünüyorum. Bir süreliğine başka bir takımda oynamanın, o ülkenin kültürünü öğrenmenin heyecan verici olacağına inanıyorum" diye konuştu.

THY'nin marka elçisi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve THY'nin sponsorluğunda hafta sonu Washington'da düzenlenen organizasyonları çok başarılı bulduğunu ifade eden Bryant, "Türkiye'de daha önce hiç bulunmadım, ama gitmeyi gerçekten çok istiyorum. THY ile birlikte İstanbul'u ziyaret edip, oranın kültürünü öğrenmeyi, lezzetli yemekler yemeyi ve gezmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.

Bryant, Türkiye hakkında çok fazla bilgisinin olmadığını, ancak öğrenmeyi çok arzuladığını belirterek, "Yeni bir ülkeye gitmenin güzelliği burada. Oranın kültürü, dili, yemekleri, tarihi gibi konularda çok daha fazlasını öğrenme şansına sahip oluyorsunuz" ifadesini kullandı.
 
Masha

Masha

Üye
Gelmeeeez :)
 


Üst Alt