Kışlık Ayakkabıda tabana Dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kışlık Ayakkabıda tabana Dikkat
Kışlık ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konunun ayakkabının tabanı olduğu vurgulandı.

KONYA - Kışın ayakları soğuktan korumak ve kullanım kolaylığı elde etmek için yüksek tabanlı termo ayakkabılar öneriliyor.
<div align="center"></div>
Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, oda olarak Türkiye&#8217;de erkek ayakkabı üretiminde lider konumda olan imalatçıları temsil ettiklerini belirtti. Ancak, işlerinin sadece, oda üyelerinin mallarını satabilmeleri için çaba göstermek olmadığını, Konya ayakkabı sanayisinin orta ve uzun vadede daha büyük başarılara ulaşabilmesi için tüketici memnuniyetini de önemsediklerini anlatan Uzman, &#8220;Çetin geçmesi beklenen kış şartlarında ayakkabı satışlarında artış bekliyoruz. Ancak, vatandaşlarımız ayakkabı satın alırken bilinçli tercih yaparsa,hem parasını en ekonomik şekilde kullanır hem de sektörün doğru yönde ilerlemesini sağlar&#8221; dedi.

Kışlık ayakkabı seçimi yapacak vatandaşın dikkat etmesi gereken en önemli konunun ayakkabı tabanı olduğunu vurgulayan Uzman, şunları kaydetti:
&#8220;Kışın ayakkabının kar, su ve çamurla doğrudan temas edecek olan yeri tabanıdır. Bu nedenle kışlık ayakkabı tercih edilirken her şeydenönce taban incelenmelidir. Kışın ayakları soğuktan korumak ve kullanımkolaylığı elde etmek için yüksek tabanlı termo ayakkabıları öneriyoruz. Termo tabanlı ayakkabılar, kauçuk ile birlikte bazı maddelerin karışımından elde edilir. Kaliteli termo taban, zeminle ayağın temasını büyük oranda engellediği gibi kaygan zeminde tutunmayıda kolaylaştırır.&#8221;

Uzman, vatandaşlara, termo tabanlı ayakkabı alırken, tabanı elle bastırıldığında hafif esneyen ve kauçuğun yoğun olarak kullanıldığı izlenimi veren özellikte olanını tercih etmelerini tavsiye etti.

Termo tabanlı ve bir kaç yıl sorunsuz kullanılabilecek bir ayakkabının ortalama fiyatının ise 40-60 YTL arasında değiştiğini anlatan Uzman, &#8220;Ayakkabıda kullanılan derinin tipi de uzun ömürlü kullanım açısından önemlidir. Kışlık ayakkabının uzun ömürlü olması için, kullanılan deri, aşağı doğru dikişsiz inen düz bir yapıya sahip olmalıdır. Leğen tipi olarak nitelendirilen üzeri dikişli ayakkabı suyu tutacağı için çabuk yıpranır&#8221; diye konuştu.
 


Üst Alt