Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik )

Konu, 'Salata - Turşu' kısmında Dogus Pertez tarafından paylaşıldı. Okunma: 7138 | Cevaplanma: 0

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler
    2 Kg Kırmızı Biber
    2 Baş Sarmısak
    2 Demet Maydanoz
    1 Su Bardağı Sirke
    1 Çay Bardağı Limon Suyu
    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    Yeterince Turşu Tuzu


    Yemeğin Tarifi
    Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri keselim. Sarmısakların kabuklarını soyalım. Ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince keselim.
    Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım. Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım. Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun ağzını kapatalım.
    Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.
     
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.