Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik )

Konu, 'Salata - Turşu' kısmında Dogus Pertez tarafından paylaşıldı. Okunma: 7239 | Cevaplanma: 0

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik )


    Malzemeler
    2 Kg Kırmızı Biber
    2 Baş Sarmısak
    2 Demet Maydanoz
    1 Su Bardağı Sirke
    1 Çay Bardağı Limon Suyu
    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    Yeterince Turşu Tuzu


    Yemeğin Tarifi
    Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri keselim. Sarmısakların kabuklarını soyalım. Ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince keselim.
    Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım. Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım. Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun ağzını kapatalım.
    Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.



    Yazan: Dogus Pertez

Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik ) konusuna benzer içerikler

  1. Kırmızı Pancar Turşusu

    Malzemeler 1 kg kırmızı pancar 2 diş sarmısak 1 su bardağı sirke, 1 su bardağı su 1/2 çorba kaşığı tuz Tarif Pancarlar yıkayıp, çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Soyarak yuvarlak dilimleyin,...
  2. Salatalık Biber Turşusu

    1/2 kg sivri biber 13-15 adet küçük salatalık 2 su bardağı sirke 1 diş sarmısak yanm demet maydanoz tuz Salatalık ve biberleri yıkayıp, bir iki yerlerinden çatalla delin. Dokuz su bardağı suya iki çorba kaşığı tuz koyup kaynatın....
  3. Sivri Biber Turşusu

    1 kg sivri biber 1 demet maydanoz kökü 5 su bardağı su 5 su bardağı sirke 6 diş sarmısak,dövülmüş 1/4 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı tuz Sivri biberleri yıkayıp, saplarını...
  4. Biber Turşusu

    Malzemeler Biber, tuz, sarımsak Yemeğin Tarifi Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır. Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde...
  5. Biber turşusu

    Malzemeler Biber, tuz, sarımsak Yemeğin Tarifi Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır.Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
06 Temmuz 2015 Pazartesi - 14:43:27