Kefirin Faydaları Nelerdir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kefirin Faydaları Nelerdir
Eski çağlardan buyana varlığını sürdüren kefirin sağlık ve uzun bir ömre olan etkisi herkes tarafından biliniyor. İnsan sağlığını olumlu yönde etkileyen prebiyotikler açısından oldukça zengin olan kefir aynı zamanda genç kalmanın da en etkili formülü. Kefirin içinde bulunan vücuda yararlı vitaminlerin yanında kalsiyum, magnezyum, fosfor, flor ve selenyum gibi vitaminler de bulunuyor. Düzenli olarak tüketildiğinde hücreleri yeniliyor ve genç kalmayı sağlıyor.

Kefirin faydaları bunlarla sınırlı kalmıyor.

İçinde mayalar başta olmak üzere vücuda yararlı birçok mikroorganizma bulunan kefir, birçok bağışıklık sistemi hastalığına iyi geliyor. Fosfor ve B12 vitaminleri normalde tükettiğimiz gıdaların çoğunda bulunmayan ve vücuda çok yararlı vitaminlerdir. Kefir bu vitaminler açısından oldukça zengindir. Fosfor vücutta sinir sisteminden tutun da kemik iliğine kadar birçok organ için yararlı bir maddedir.

Kefiri bol miktarda tüketen ülkelere baktığımızda Rusya ve Kafkasya önde gelmektedir. Bu ülkelerin insanları kefiri tüketerek hem sağlıklı kalıyor hem de güzelliklerine güzellik katıyorlar. Siz de daha sağlıklı ve güzel bir vücut için kefiri evinizden eksik etmeyin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt