Keçi Tarihi :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Keçi Tarihi :)
İşte bu da keçilerin tarihi
Fransa’da yapılan bir araştırma, keçilerin yaklaşık 10 bin 500 yıl önce çiftçileri izleyerek Ortadoğu’dan Avrupa’ya geçtiğini ortaya koydu.
Fransa’nın güneyindeki Baume d’Oullen neolitik döneme ait bir mağarada bulunan keçilere ait 24 kemik parçasından alınan DNA örnekleri, inek ya da koyun gibi diğer sürü hayvanlarının aksine, keçilerin ‘’dünya genelinde güçlü bir genetik benzerliğe'’ sahip olduğunu gösterdi.
Bu da evcilleştirilmiş ilk hayvanlardan olan keçilerin Ortadoğu’dan yaklaşık 10 bin 500 yıl önce yola çıkıp yer değiştirmesinin, hayvancılığın gelişmesiyle başladığı anlamına geliyor.
Evcil keçilerin insanlık tarihinde çok kez yer değiştirdiği biliniyordu ancak bu hayvanların hangi dönemde yer değiştirdikleri karanlıktı.
Keçilerin, insanların sadece av ve ürün toplayarak yaşamayı bıraktıkları dönemde yer değiştirmeye başladığını belirten araştırmacılar, ‘’bu hayvanların tarımcılığın yayılmasında önemli bir rol oynamış ve ilk çiftçilerle uzun yollar katetmiş olabileceklerini'’ belirttiler.
 


secretcihandar

Üye
:oke: meeeeeeeee!:horse::çay:
 

Hkn's

Üye
en sevdıgım 3 hayvandan biri
 

Revengeful

Emekli Yönetici
hep merak etmişimdir :D
 

Hkn's

Üye
acaip bişey bu hayvan :D:D hemde çok acaip
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt