Karakolda 20 bin dolar kayboldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Karakolda 20 bin dolar kayboldu
[h=2]Taksim Gümüşsuyu'nda bir şirkette çalışan Ufuk Eğriboyun 8 Mayıs 2009'da işten çıktıktan sonra Miralay Şefik Bey Caddesi Trafik Vakfı Otoparkı çıkışında yerde açık halde para buldu. Eğriboyun, iki deste halinde 20 bin doları karakol amirine teslim etti. Beş ay sonra karakol amirinin başka bir karakola tayini çıktığı ve yerine gelen amire ise bu parayı devir etmediği iddia edildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü amire 24 ay, polis memurlarına ise 16'şar ay terfi durdurma cezası verdi.[/h]



Teslim ettiği 20 bin doların karakolda kaybolduğunu öğrenen Eğriboyun parayı bulduğu yerde habercilere konuştu:
'Akşam saat altı gibi üç arkadaşla işten çıktık. Otoparka doğru giderken, park halinde bir araç vardı. Yol kalabalık olduğu için aracın sağından geçtim. Biraz ilerledikten sonra parayı yerde buldum. Para açıktaydı. İki balya halinde yerdeydi. Diğer arkadaşları çağırdım parayı gösterdim. Etrafta kimse yoktu. Bir araçta bir kişi oturuyordu. Paraya en yakın oydu. Parayı ilk gördüm eğildim aldım ve parayı çantaya attım. Para elimdeyken kimseye soramazdım. Çantadaki parayı arkadaşlarıma gösterdim. Park halindeki arabada oturana sordum para kaybettin mi diye? O da bana bir rakam verdi. On beş on altı dolar para kaybettim dedi. Ben de rakamı bilmediğim için bir şey diyemedim, ispatlamasını istedim. Yok dedi. Bir firmadan aldım. Başka bir firmaya götürüyordum dedi. Bana da çok inandırıcı gelmedi. Çünkü ne arabadan iniyor ne de herhangi bir şey yapıyor. Sadece arabanın içinde tepkisiz kaldı. Tepkisiz kalması benim dikkatimi çekti. Para seninse polis çağıralım dedim. Her türlü ispatlarsın dedim. Sonra vatandaş buradan arabayla ayrıldı. Para bize kaldı. Trafik polislerini gördük. Onları çağırdık. Onlarda karakola verdi. Karakoldan gelen polislerle karakola gittik. Tutanak tuttuk. Parayı teslim ettik. Teslim ettiğim para 100'lük banknotlar halinde 20 bin dolardı. Paranın kaybolduğunu öğrenince üzüldüm".
Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte harekete geçen Emniyet Müdürlüğü amire 24 ay, polis memurlarına ise 16'şar ay terfi durdurma cezası verdi. Daha sonra yapılan suç duyurusu üzerine, şüpheli polisler hakkında ' görevi kötüye kullanma' ve 'zimmet' suçlarından 7'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı öğrenildi.
KAYNAK:

 


fullwar

fullwar

Üye
Halkı durdurmak için polis kullanıyorlar peki polisi kim durduracak?
 
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
yine polis ama şimdi bir atasözü vardı da ortam müsait değil :ehe yanlış anlaşılır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
756
Cevap
15
Görüntüleme
530
MAERKEK
Baydırman
Cevap
9
Görüntüleme
484
DeV/AsA


Üst Alt