Karabük Üniversitesi, Aktüerya ve Risk Yönetimi

Sponsorlu Bağlantılar

tulley5

Üye
    Konu Sahibi
Karabük Üniversitesi, Aktüerya ve Risk Yönetimi
Karabük Üniversitesi, Aktüerya ve Risk Yönetimi Bölümü, İşletme Fakültesine bağlı olup TM1 puan türüyle alım yapmaktadır, bölümümüzü benzer bölümlerden ayıran en temel özellik öğrencilerimize Aktüerlik eğitiminin yanında Risk Yönetimi alanında da eğitim verilmesidir, bu doğrultuda mezunlarımız rakiplerinden daha avantajlı konuma sahiptirler. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen Aktüerlik, Üniversitemiz bünyesinde öğrencilere geniş seçmeli ders imkanı sunup, istedikleri alanda uzmanlaşmalarını sağlamaktadır. 2013 yılında avrupada Aktüerlik en iyi meslek seçildiğinden Türkiye'deki geleceğinide az buz belli etmiş oldu.
Bölüm mezunlarimiz hangi alanlarda çalışabilir?

Bankalarda, Sigorta Şirketlerinde, Finans Kurumlarında, Sosyal Güvenlik Kurumlarında, Üniversiteside Uzman Statüsünde, Risk Yönetim alanında, Fon Yönetim Şirketlerinde,Yatırım Şirketlerinde, Acentalarda, Bakanlıklarda, Devlet Kurumlarında, kısacası ekonominin her dalında çalışma imkanına sahiptirler, Aktüerya Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile İstatistik Bölümü Denkliği YÖK tarafından onaylanmış olup, Bölüm mezunlarımız kendi alanlarından yanı sıra İİBF ile İstatistik Bölümü alanında da geniş iş imkanlarına sahiptirler.

Bölüm Facebook Sayfası,
 

killlerman

Üye
kamu yönetimi ve işletme için internet te buna benzer bir sürü makale bulursun okul bitince anlıyorsun yok uzman yard. yok sgk,banka alan kimmiş buralara bakim ayrı sınavları var kazanırsan alım da sınırlı bölümler (iktisadi idari bilimler için konuşuyorum)
 


Üst Alt