Kanuni'nin iç organları nerede?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kanuni'nin iç organları nerede?
Macaristan'da, 1566 yılında Zigetvar şehrindeki kalenin fethinden bir gün önce 72 yaşında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömüldüğü mezarın bulunması için araştırma yapılıyor.

KANUNİ'NİN İÇ ORGANLARI NİYE MACARİSTAN'A GÖMÜLDÜ?

Kanuni Sultan Süleyman Zigetvar Kuşatması sırasında ölünce bu durum moral bozukluğu yaratmasın diye askerden gizlenmiş, cesedi bozulmasın diye iç organları çıkartılıp, ilaçlanarak oraya gömülmüş. Bedeni de fetihten sonra İstanbul'a getirilmiş ve Süleymaniye camii avlusundaki bugünkü yerine gömülmüştür.

Kanuni Sultan Süleyman'ın naaşı İstanbul'da Süleymaniye camisinindedir

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Arslan ve Macaristan'da faaliyette bulunan Macar-Türk Kültür Derneği Başkanı Fadıl Başar, Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar'da iç organlarının gömüldüğü mezarı ve mezarın yanına inşa edilen türbenin bulunması için çalışma başlattı.

İÇ ORGANLARI SANILDIĞI GİBİ TURBEG'DE DEĞİL

Prof.Dr. Arslan, Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömüldüğü mezarın ve türbenin yerinin sanıldığı gibi Turbeg'de olmadığını söyledi. Prof.Dr. Arslan, "Mühendis, kartograf ve kaptan olan Leandro Angusissola'nın (1653-1720) haritasına dayanarak, o dönemdeki tek yükseklik Zigetvar Kalesi'nin içindeki caminin minaresi olduğundan; Angusissola'nın mesafeyi açılar kadar doğru ölçmek için aleti bulunmamasına rağmen, mesafeleri tahmin etmek durumunda olsak da bu haritadaki açılara ilişkin verilerin doğruluğuna inanmak için yeterli veri olduğu kanısındayız" diye konuştu.

İÇ ORGANLARI BULMAK İÇİN KAZIYA BAŞLANACAK

Kültür Derneği Başkanı Fadıl Başar ise 1950 yılında Macaristan Ordusu tarafından çekilen bir fotoğrafın da Angusissola'nın haritasındaki yerle örtüştüğünü, tüm bu ortaya çıkan bilgiler ışığında çok yakın zamanda Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömüldüğü yeri bulmak için kazıya başlanacağını açıkladı.

Zigetvar'ın girişinde 1994'de açılan Türk-Macar Dostluk Parkı'nda, Zigetvar Kalesi Komutanı Miklos Zrinyi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın dev büstleri ile Kanuni'nin temsili mezarı bulunuyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt