Kalp sağlığının lezzetli dostu: Fındık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kalp sağlığının lezzetli dostu: Fındık
Haftada bir kez 50 gram fındık tüketenlerin kalp
ve damar hastalığına yakalanma riskleri yüzde
8.3 oranında azalıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp
Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Asım Örem, uzun zamandır fındık
üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalar
sonucunda birçok bilimsel veri elde ettiklerini
söylüyor. Fındığın yanında ceviz, badem ve fıstık gibi
ürünleri de incelediklerini ifade eden Prof. Dr.
Örem, elde edilen sonuçları, Bodrum’da
gerçekleştirilen 8. Klinik Biyokimya
Kongresi’nde de sunulduğunu belirtiyor. Prof.
Dr. Örem, “Sonuçlara göre, haftada bir kez düzenli fındık tüketenlerin kalp damar
hastalığına yakalanma riski yüzde 8.3, haftada
4 gün tüketildiğinde ise yüzde 35-40 oranında
azalıyor” diyor. Fındık ya da genellik bu ürünün yerine yenilen
ceviz, badem ve fıstığın, tüketim şekli kadar
tüketilecek miktarın da önemli olduğunu
vurgulayan Prof. Dr. Asım Ören, “Bu ürünler,
ara atıştırmalık olarak , öğle ve akşam
yemeklerinden 1.5-2 saat önce alınmalı ve akşam yemeklerinden sonra mümkünse
alınmamalı. Günlük tüketilecek miktar ise
yaklaşık 40-50 gram olmalı. Aşırı tüketim, 100
gramın üzeri, kilo aldırabilir. Fındık ve benzeri
ürünleri tüketmek sağlıklı beslenmede bir hayat
tarzı olmalı” diyor. Fındıkta kalbi koruyucu moleküllerin yanı sıra
bol miktarda kalsiyum, magnezyum, potasyum,
folik asit de bulunuyor.
 
SHS

SHS

Üye
bizim Finduk:ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt