Kahvenin yarar ve zararları

Sponsorlu Bağlantılar

Berlin Boleyn

    Konu Sahibi
Kahvenin yarar ve zararları



Bir günde en fazla kaç fincan kahve içmeliyiz? Ne kadarı yararlı, ne kadarı zararlıdır. Aşırı doz kahve öldürücü olabilir mi?

Fazla fincan kahveye düşkünlük, rahatsızlık, huzursuzluk, uykusuzluk, heyecan, bulantı, kusma ve yüzde kızarıklık gibi semptomlara neden olabilir. Ciddi doz aşımının semptomları ise sayıklama ve nöbeti de içerir.
Alarm halinde olma durumunu artırır
İnsan vücuduna etkilerinin yanında, kafein genel olarak merkezi sinir sistemini uyararak zihinsel beceriyi, ilgiyi ve alarm halinde olma durumunu artırmasıyla bilinir. Ama fazlası öldürücü olabilir. Ve bu doz bireyin kilosu, hassasiyetine bağlı olarak değişse de ortalama oran, bir birey için yarım litre kana 90 mg civarı olarak belirlenmiştir.
Aşırı doz zararlı
Aşırı doz aşımı sebebiyle gerçekleşen ölüm, karıncığın aşırı çarpıntısıyla- kalp damarlarının koordine olmayan tezatlığı ile kan pompalanmasının durması olayı - alakalı olabilir. Ayrıca insanlar kahveye bağımlı hale de gelebilirler. Caffeinism adı verilen bu durumun her gün 600 mg ve 750 mg arası yüksek bir kafein alımı gerçekleştirdiğinizde olabileceği söylenmektedir. Bu da kabaca 10 fincan hazır kahve demek.
Karaciğer riskini azaltır
Ama kahvenin bulunmuş sağlık yararları yadsınamaz. Her gün bir ila üç fincan arası içilen kahve karaciğer riskini azaltmakta ve Alzheimer’s başlangıcından da korumaktadır. Yine de kahvenin en şöhretli etkisinin 'ayılma’ içeceği olduğu bu yılın başlarında bir parça yalanlandı. Araştırma sonuçları, kahve içenlerin uyanık olma durumlarının içmeyenlerle hemen hemen aynı olduğu yönündeydi.
 


Laz¥

Laz¥

Üye
Kahve sevmem içmem ama yararlı bilgi için teşekkürler :D
 


Üst Alt