Kadınların Saç Sorunu Neden Kaynaklanır?

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Kadınların Saç Sorunu Neden Kaynaklanır?
Saç sorunu, kadınların en büyük sıkıntılarından biri. Stres, saç sorunlarının temel nedenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bakın saç dökülmesinin temel nedenleri neler?
25 Ocak 2006 23:20
<div align="center"></div>
Kadınlarda görülen saç dökülmelerinin stres kaynaklı olduğunu belirten Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Uzmanı Şerife Günel, gün içerisinde bol bol su içilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Genellikle erkeklerin problemi olarak bilinen saç dökülmesi kadınların da derdi. Birçok sebebe bağlı olmakla birlikte kadınlarda saç dökülmesinin en büyük sebebi stres. Ayrıca kadınlar kaybettikleri saçlarıyla birlikte daha fazla strese girdikleri için bu durum saç dökülmesini tetikleyerek artırıyor. Kadınlarda saç dökülmesi erkekler gibi belli bir bölgede olmazken saçlar seyrekleşerek yaygın bir şekilde dökülüyor. Saç dökülmeleri kansızlık, beslenme bozuklukları, vitamin eksiklikleri, hormonal düzensizlikler ve bazı ilaç kullanımlarından sonra oluşsa da kadınlarda genellikle stres kaynaklı görülüyor.

Kadınların yüzde 40&#8217;ı, erkeklerin ise yüzde 50&#8217;si yaşamlarının bir bölümünde saç dökülmesi sorunuyla karşılaşıyor. Uzmanlar, sağlıklı bir saçın günde 50 ile 100 tel dökmesinin normal olduğunu söylüyor. Bu sayı yaşa, kişinin genetik yapısına göre farklılık gösterse de 100 telden fazla saç dökülmesi sağlık problemi olarak kabul ediliyor. Bu durum karşısında ise mutlaka bir doktora başvurularak saç dökülmesinin altında yatan sebeplerin araştırılması gerekiyor. Çünkü saç dökülmesi tek başına bir rahatsızlık olmakla beraber başka hastalıkların da habercisi olabilir.

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Uzmanı Şerife Günel, kadınlarda görülen saç dökülmelerinin genellikle stres kaynaklı olduğunu belirtiyor. Günel, saç dökülmesi sebebiyle kendilerine başvuran hastalara öncelikle kan tahlili ile bazı hormon testleri yaptıklarını söylüyor.

Yapılan tetkiklerin normal çıkması halinde ise saç dökülmesine sebep olan durumun stres kaynaklı olduğuna karar verdiklerini söylüyor. Cildiye Uzmanı Şerife Günel, stresten sonra Türkiye&#8217;de kadınlarda saç dökülmesine sebep olan sorunların başında kansızlığın olduğunu aktarıyor. Kansızlığın ülkemizde sık görüldüğüne dikkat çeken Günel, buna insanların yoğun çay tüketiminin sebep olduğunu vurguluyor.

Vitamin ve mineral yönünden yetersiz beslenmenin saçları zayıflattığına değinen Günel şöyle devam ediyor: &#8220;Sağlıklı saçlara sahip olmak için cilt güzelliğinde olduğu gibi bol su içilmesi büyük önem taşıyor. Su, yediğimiz gıdalardan arta kalan zararlı toksinlerin vücudumuzdan atılmasına yardımcı olduğu için bu, saçların iyice beslenmesini sağlıyor. Aksi halde kan dolaşımı düzenli çalışmayacağı için bu durumda yeterince beslenemeyen saçlar, yağlı ve cansız olurlar.&#8221; dedi.

Kadınların saçlarının dökülmesi halinde ise çok paniklediklerini söyleyen Cildiye Uzmanı Şerife Günel, belli dönemlerde bu durumun normal kabul edilmesi gerektiğini bildirdi. Günel, saç dökülmesini engelleyebilmek için de doğru şampuan kullanımının büyük önem taşıdığını söylüyor.

Cildiye Uzmanı Şerife Günel, &#8220;Saç için kullanılan şampuanlar açıkta satılan sıradan ürünlerden olmamalı. Çünkü bu tür şampuanlar saçların yıpranmasına yol açtığı gibi dökülmesine de neden olabiliyor.&#8221; diye konuştu.

Saç dökülmesi neden kaynaklanır?

- Stres

- Beslenme bozuklukları

- Doğum yapma

- Tiroid hastalıkları

- İlaçlar

- Bağışıklık sistemindeki bozukluklar

- Genetik ve erkeklik hormonu

- Demir ve çinko eksiklikleri
 


crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
guzel paylasım tşk
 
mAd_girL

mAd_girL

Üye
hıı yaa stresli oluncaa saclar başlar gidiyo
 
barabelli

barabelli

Üye
- Stres

- Beslenme bozuklukları

- Doğum yapma

- Tiroid hastalıkları

- İlaçlar

- Bağışıklık sistemindeki bozukluklar

- Genetik ve erkeklik hormonu

- Demir ve çinko eksiklikleri





gercektende oyle

saol haberci abi
 

tofy

Üye
bilgi için teşekkürler haberci
 
barabelli

barabelli

Üye
<div class='quotetop'>(mAd_girL &#064; Jan 26 2006, 01&#58;29 AM) [post=263604]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
hıı yaa stresli oluncaa saclar başlar gidiyo
[/b][/quote]


muhahahhahaahahhamuahahha
 


Üst Alt