Kadınlara özel otobüs

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kadınlara özel otobüs

Bu otobüse sadece kadınlar binebiliyor. Cinsel tacize karşı sefere konuldu... Nerede mi?​

Meksika'nın başkenti Mexico DF'de toplu taşıma araçlarında cinsel tacize karşı sadece kadınların binebildiği otobüsler servise konuldu. Kadınlar memnun erkeklerse farklı tepkiler veriyor...

En kalabalık kentler arasında yer alan Mexico DF'de otobüslerdeki cinsel taciz şikayetleri üzerine 4 güzergaha kadınlara özel otobüsler konuldu. Bu sayının ileriki günlerde 15'e çıkarılması planlanıyor.

TACİZDEN BIKTILAR
Birgün gazetesinin haberine göre Mexicolular şehirdeki toplu taşıma sistemini kullanan 22 milyon kişi arasında bu kalabalığı kullanarak cinsel tacizde bulunan erkekler olduğunu düşünüyor. 30 yaşındaki Mariana Vasquez "Size dokunmaya çalışıyorlar yerlerini vermiyorlar. Nazik erkekler nerede?"

İşte bu şikayetler üzerine kadınlara özel otobüsler konuldu. Ocak ayında başlayan uygulama ilginçlikleri de beraberinde getirdi. Pembe levhalar ve binmeye çalışan erkekleri püskürten ısrarlı sürücüleriyle
dikkat çekiyorlar.

ERKEKLERDEN FARKLI TEPKİLER

Cinsel taciz şikayetlerinin artması üzerine Meksika'da son birkaç yılda farklı denemeler yapıldı. Kadınlara ayrılmış metro vagonları sadece kadınları engellileri ve çocuklu insanları taşıyan otobüsler... Ama bu son deneme en cesur olanı.

Erkeklerin tepkileri ise çok farklı. Bunu 'ayrımcılık' diye niteleyenler otobüse binmelerine izin vermeyen sürücülere küfredenler var. Büyük çoğunluksa fikri olumlu buluyor. Birçok büyük şehirde kadınların yaşadığı bu sorunun Meksika'da ne kadar yoğun olduğunu söylemek zor.
 


abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
Tacizin o kadar ileriye gittiği şehir he
 
çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
bence çok mantıklı bi fikir, büyük şehirlerde bayanlar bu kabalıktan çok çekiyor, rahat rahat yolculuk yapabilmeli bayanlar da.. teşekkürler enes.. ;)
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim no name ;)
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Haremlik selamlık hee :naughty: Rusyada var bundan :P:
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Ayrım yapıyorlar:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt