FatoŞ
Üye
Kadayıf dolması
Kadayıf dolması oldukça leziz tatlı tarifleri arasındadır. Yemesi de yapması da zevklidir. Kadayıfın saçakları ağızlarda dağılır ve yiyen herkesi memnun bırakır. Kadayıf dolması özel günlerin özel tatlısı olarak hazırlanıp sunulan harika bir ikramlıktır.
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri derin bir tencereye koyalım. Kaynayıncaya kadar bekleyelim. Ocaktan ineceğine yakın limon suyu ilave edelim. İstediğimiz koyu kıvamı elde edince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Daha sonra taze kadayıftan bir miktar alalım ve avuç içinde sarılacak şekilde tutalım. Avuçta tutulan kısma bir kaşık ceviz içi dökelim. İki ucundan dökülmesini engelleyecek şekilde saralım. Kolay olması için tahta üzerinde yapabiliriz.
Sarılan kadayıfları, çırpılmış yumurtaya bulayalım ve kızgın yağın içine atalım. Tavadan almış olduğumuz kadayıfları, soğumuş olan şurubun içine atalım. Şurubunu çektikten sonra servis tabağına alalım ve ikrama sunalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr. kadayıf
250 gr. dövülmüş ceviz
10 adet yumurta
kızartmalık yağ
ŞURUP İÇİN
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri derin bir tencereye koyalım. Kaynayıncaya kadar bekleyelim. Ocaktan ineceğine yakın limon suyu ilave edelim. İstediğimiz koyu kıvamı elde edince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Daha sonra taze kadayıftan bir miktar alalım ve avuç içinde sarılacak şekilde tutalım. Avuçta tutulan kısma bir kaşık ceviz içi dökelim. İki ucundan dökülmesini engelleyecek şekilde saralım. Kolay olması için tahta üzerinde yapabiliriz.
Sarılan kadayıfları, çırpılmış yumurtaya bulayalım ve kızgın yağın içine atalım. Tavadan almış olduğumuz kadayıfları, soğumuş olan şurubun içine atalım. Şurubunu çektikten sonra servis tabağına alalım ve ikrama sunalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr. kadayıf
250 gr. dövülmüş ceviz
10 adet yumurta
kızartmalık yağ
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ŞURUP İÇİN
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon