Kaçak Telefonlara Ikinci Kayıt Imkanı ...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kaçak Telefonlara Ikinci Kayıt Imkanı ...
Cep telefonlarının kayıt altına alınması işlemi yeniden başlayabilir.

<div align="center"></div>

Kapkaç ve kaçakçılığı önlemek amacıyla cep telefonları kayıt altına alındı. Kaçak olduğu belirlenen 1 milyon cihaza ise bayramda konuşma imkânı tanındı. Şimdi bu telefonları sürekli açık tutmak için yöntem aranıyor. İkinci bir kayıt imkânı gündemde.

Kaçak cep telefonlarının kayıt altına alınmasını öngören ve 13 Temmuz&#8217;da yürürlüğe giren kanunla birlikte 19 milyon cihaz sisteme dahil edildi. Hemen kapatılması gereken yaklaşık 1 milyon telefona ise bayram tatili boyunca kullanım hakkı tanındı. Telekomünikasyon Kurumu şimdi bu telefonları sürekli açık tutmak için yeni yöntemler geliştiriyor. Buna göre gri listede bulunan kaçak cep telefonlarına ikinci kez mesaj gönderilecek. Böylece 13 Aralık 2005&#8217;te kapatılması öngörülen cihazlara bir imkan daha tanınacak. Önümüzdeki günlerde GSM şirketleriyle toplantı yapacaklarını belirten Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, &#8220;Kapatmamak için her türlü imkânı zorluyoruz. Kayıt dışılığı çok kesin olanları bloke edeceğiz.&#8221; diyor.

Zaman&#8217;ın sorularını cevaplayan Tayfun Acarer, vatandaşın mağdur olmasını önlemeye çalıştıklarını kaydediyor. Cep&#8217;lere gönderilen uyarı mesajlarının yol açtığı karmaşayı &#8216;sorunun büyüklüğü&#8217;yle açıklayan Acarer, &#8220;Çağrı merkezi kurulamayınca hemen B planını devreye soktuk. Mesajlarla kayıt yaptık.&#8221; ifadesini kullanıyor. Buna rağmen bayilerin önünde oluşan kuyrukları ise abonelerin sağlamcılığına bağlıyor. Ardından da mesaj yoluyla yapılan kayıtların yüzde 90 olduğuna dikkat çekiyor.

Kayıt işlemlerinin ardından ikinci el telefonlara ilgi azalmış, satışlar durma noktasına gelmişti. Türkiye&#39;nin birçok yerinde ikinci el telefon satan esnafın tedirginlik yaşadığını anlatan Acarer, müjdeli bir haber verdi. İkinci el satışları güvenli hale getirmek için çalışmalara başladıklarını dile getiren Acarer, yapılan düzenlemelerin sektörü ayağa kaldıracağını savunuyor. Ambalaj içinde satış yönteminin vatandaşın güvenini yeniden kazanma adına büyük bir adım olacağını kaydeden Acarer, "İkinci el satışlar düzelecek." iddiasında bulunuyor.

Yurtdışından gelen hediye telefonlar konusuna da açıklık getiren Tayfun Acarer, bu konuda operatörleri uyardıklarını, kapatılmaması için pasaport ve fatura gösterilmesinin yeterli olduğunun altını çiziyor. Acarer, klonlanmış telefonları görüşmeye kapatmayacaklarını vurgulayarak, "Cihaz numarası kopyalanan telefonları uzun dönemde çözümleyeceğiz. Ancak klonlu cihazlarını uzun süreli kullanmayı düşünenlerden telefonlarını düzeltmesini isteyeceğiz." bilgisini veriyor. Bayram boyunca cep telefonu operasyonuyla alakalı sorular aldığını dile getiren Acarer, "20 milyon telefondan bahsediyoruz. Sosyal bir sorundu. İnşallah sistem tam oturduktan sonra herkesin kafasındaki sorular çözülecek." diyor.

Telekomünikasyon Kurumu&#39;nun 2006 yılında üzerinde duracağı en önemli konu ise operatörlerin kapsama alanları olacak. Üç GSM şirketine yatırımlarını yeniden revize etmeleri yönünde istekte bulunmaya hazırlanan Kurum, vatandaşa daha kaliteli ve ucuz hizmet sunulması için kapsama alanlarının genişletilmesi çağrısı yapacak. Başkan Acarer, 2006&#39;nın en önemli konusunun operatörlerin kapsama alanları olduğunu belirtiyor. Turkcell, Telsim ve Avea&#39;dan kapsama alanlarının iyileştirilmesini isteyeceklerini kaydeden Acarer, konuyla ilgili bu ayın sonunda operatörlerle geniş kapsamlı bir toplantı yapacaklarını söylüyor. Toplantının ardından verilen süre dahilinde kapsama alanlarını genişletmeyen şirketlere önce uyarı yapılacak. Ardından da yasanın öngördüğü cezalar uygulanacak. Tayfun Acarer, baz istasyonlarının yine eleştiri konusu olacağına işaret ederek, "Operatörlere acımasız eleştiri olmaması gerekir. Çözüme yönelik eleştirilerin olması gerekir." şeklinde konuşuyor.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, kaçak ve çalıntı telefonların beyaz listeye aktarılmasıyla sektörün sosyal sorun olmaktan çıktığını belirterek, bundan sonrası için umutlu konuşuyor. "Artık gasp ve hırsızlık için cep telefonu suç aleti olmayacak." diyen Acarer, Çağrı ve İhbar Merkezi&#39;nin (CIAR) bayram öncesinde faaliyete başladığını ifade ediyor. Kayıt işlemlerinden elde edilen gelirle kurulan merkezde 24 saat boyunca gelen sinyaller değerlendiriliyor. Birçok vatandaş gibi kendi oğlunun da telefonu gasp edilen Başkan Tayfun Acarer, yasa çıkmadan önce telefonunu yanına almaya çekindiğini vurguluyor.

 


dark_akhyls

Üye
paylaşım için saol kardeş... biçok insan için tekrar şans werildi resmen.... herneyse kaçak cep telefonu kullanalar düşünsün bunan sonrasını.....
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tam kesin diye bir şey yok, olabilir..
 
Haberci

Haberci

Üye
Ben şahsım adına öyle bi şey olacağı kanaatini kesinlikle taşımıyorum.olacak şey değil.Çünkü o zaman faturalı veya söylenen tarihten önce telefon alan insanlar aptal daha sonra piyasada telefon fiyatları satılamadığından düştüğü için uyanıklık yapıp alanlar akılllı pozisyonuna düşecek ve böyle bir yaptırım olursa sanırım hükümete yüklenirler halkın gözünde küçük düşe ve sözlerini de yemiş olur yalancı durumuna düşerler.Ben hiç sanmıyorum...
 
cepix

cepix

Üye
Walla gittikçe Tk bu işin b.kunu çıkarıyor..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
12
Görüntüleme
924
gonyalı
Cevap
1
Görüntüleme
532
Faruk KATI


Üst Alt