Kablolu interneti Kablosuz Olarak Paylaştırmak...

Sponsorlu Bağlantılar

haystars

haystars

Üye
    Konu Sahibi
Kablolu interneti Kablosuz Olarak Paylaştırmak...
arkadaşlar benim 1 laptop (vista) ve 1 masaüstü (xp) pc var . Masaüstü pc ye kablolu internet bağlı ve kablosuz (wifi) özelliğide bulunmakta. Yapmak istediğim kablolu gelen interneti ağımdaki diğer pcnin görmesi ve laptopunda internete girmesidir.Ben denedim ve bütün ayarları yaptığımda ağa bağlanıyor fakat internete giremiyorum.Acaba ben bir yerde yanlış mı yaptım ya da vista ve xp arasında bir uyumsuzluk mu var ( firewall kapalı ve antivirüs pro. yok ayrıca ağ ayarlarından diğer bilgisayar için interneti paylaştır kısmınıda yaptım) Lütfen bir bilen yardım etsin olaya Fransız kaldım :mahcup: Nasıl kablolu interneti kablosuz dağıtırım???

NoT: masaüstü pcde babam oluyor ve ben laptopdayım babamdan interneti alamıyorum o yüzden çağresiz kaldım :hmmm
 


Topal Sinek

Topal Sinek

Üye
ya bu bnce mantık dısı bısı. kablolu modemın zaten antenlerı olmas kablosuz ıcın. eger moemın antenı var yanı kablosuzsa zaten bunu kablolu kullanamassın sanırım ethernet yuvası yoktur ama genede bılemeyecegım. onerım sana su ;adsl cogltıcı al laptopuda kablolu kullan nolur 10m lık kablo alırsın evın ıcını dolasırsın :D
 
fodder

fodder

Üye
Arkadaşım öyle bir yqazmışsın ki bizde fransız kaldık..Bak modemin kablosuz ise masaüstü bilgisayarına kurulumunu yap ethernet kablosunu takarak tabii ve laptopunu aç ve görev cubuğunun üzerine ağ bağlantılarına gel oradan bir ağa bağlan seceneğini sec kurduğn modeme ne at verdiysen onu şifre girdiysen onu yaz oraya tamamdır ayrıca hemen hepsi vistayı destekler
 
haystars

haystars

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar ben modemi kurmak istemiyorum size anlatamadım sanırım kablolu adsl im var ve bunu wifi yardımıyla laptopa (kablosuz) aktarmak istiyorum hem masaüstü hemde laptop internete girmesi gerek senn dediğin değil??
 
Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
yaa iyide teknoloji ilerlerdi ama bu kadarda ilerlemedi yani senin dediğin mantık dışı bence hiç uğraşma olmaz
 

haydarduman

Üye
Benim de benzer bir problemim var ama bu şekilde değil tabii. Ben laptopumu evde kablosuz olarak kullanıyordum. pc im de kablolu olarak bağlanıyordu. laptopu bir arkadaşıma verdim ve kullanabilmesi için kendi bağlantı şifresini (modeminde tanımladığı wireless bağlantı adı ve şifresi) girmesini söyledim.
Bu işlemden sonra ağ bağlantısının mükemmel göründüğünü ancak internete giremediğini söyledi. Datron modem kullanıyor ve ne kadar uzaktan uzağa çabalasam da sorunu çözemedim. Benzer bir olay yaşayan ya da çözümünü bilen var mıdiye sormak istedim.
Saygılar...
 
themky

themky

Üye
arkadaşlar bu olaya mantık dışı diyenler de biraz sorun var galiba :D bende böyle bise arıyorum (telefonumla bağlanmak için) ancak bütün yöntemleri denedim telefon veya bilgisayar bağlanıyor ama internete bağlanmıyor...


böyle birşey var siz büyük şirketleri ne zannediyorsunuz hepsi kablolu bağlanmıo kı :D
 

sscheme

Üye
Mantık dışı değil, kablolu bağlantının olduğu cihaza bir wireless bağlantı cihazı takılır. İki bağlantı birbirine köprülenir ve ağ bağlantısı gateway moduna alınır.
 
motox

motox

Üye
bi kablusuz + 1 portlu siwichler var ondan al sorun kalmaz ki bu kadar uzatmayada gerek yok
 
Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Bu kadar uğraşma yerine madem her iki cihazda da kablosuz bağlantı özelliği var alınır bir tane Wireless Access Point, modeme doğrudan bağlanır, Access Point'te uygun güvenlik ayarları yapılır ve misler gibi kablosuz internete sahip olunur.
 

artan32

Üye
haystarsın ne demek istediğini anladım, yapılabilir sanırsam.garip olan bişey yok gayet güzel anlatmış.
 

serkanocak

Üye
masaustu makınaya usb adaptor tak . sonra bu adaptor uzerınde add hoc yap sanki iki kablosuz makınayı birbirine baglar gibi. daha sonra laptopdan masaustunde kurdugun aga baglan.. anlamadıysan bıraz arastır googleden..
 


Üst Alt