Java Ne Nedir Ne Demek Ne İşe Yarar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Java Ne Nedir Ne Demek Ne İşe Yarar
Uygun yazılımlar ile değişik uygulamaları çalıştırabilen platform.

Birçok insan, Internet'ten indirilebilen zil sesleri ve ekran koruyucularıyla cep telefonlarını kişiselleştirmeye başladılar. Java ™ teknolojisi sayesinde yaşam yönetim araçları, seyahatle ilgili uygulamalar, bilgi araçları ve interaktif oyunları yükleyerek telefonunuzu daha da geliştirebilirsiniz. İhtiyacınız kalmadığında bunları silmek, kaydetmek kadar kolay.

Java teknolojisi sayesinde cep telefonu kullanıcıları, telefonlarında hangi uygulamaları istediklerine karar vermekle kalmayacak, aynı zamanda telefonun görüntüsünü ve hissini de değiştirebileceklerdir. Geliştirici firmalar, kullanıcı arabirimini (UI) özelleştirerek kullanıcılara tercih ettikleri uygulama versiyonlarını yükleme özgürlüğü verebilir.

Uygulamalar, kablosuz uygulama protokolü (WAP) tarayıcısını kullanarak araştırılabilir ve kullanıcıyı Java uygulamaları olan sitelere yönlendirmek için madde işaretleri ve mesajlar sağlanır.

Olasılıklar, Java teknolojisi sayesinde sanal olarak sınırsızdır ve sayısız uygulama geliştirici firma, yaratıcı hünerlerini kablosuz iletişim dünyası için çalışma yönünde kullanmaktadır.

Java teknolojisi, kendi başına bir programlama dili ve bir yazılım platformundan oluşmaktadır. Yazılım platformu birçok işletim sisteminin üzerinde çalışabilir. Java uygulaması JCP şartnamelerine dayanmaktadır.

Sonuç olarak, standart Java uygulama programlama arabirimi (API) ile yaratılan uygulamalar Java özelliğine sahip telefonlarda çalışabilmekte ve halen geliştirici firmalar için açık bir platform oluşturabilmektedir.

Çıkarılacak en son Java platformu, Java 2 Platformu olarak bilinmektedir. Cep telefonları, Communicator'lar ve kişisel veri/dijital yardımcılar (PDA'lar) gibi küçük tüketici elektronik cihazları için geliştirilen versiyon "Java 2 Micro Edition (J2ME)" olarak bilinmektedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2149105
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt