İzmir İçin Nefesler Tutuldu ! EXPO 2015 İzmir'de Yapılacak Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
İzmir İçin Nefesler Tutuldu ! EXPO 2015 İzmir'de Yapılacak Mı?
İzmir İçin Nefesler Tutuldu ! EXPO 2015 İzmir'de Yapılacak Mı?



Dünyanın sayılı büyük organizasyonlarından EXPO'ları düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosunun (BIE) merkezinin bulunduğu Paris Kongre Sarayında, İzmir için nefeslerin tutulacağı ve tüm gün sürecek genel kurulun ilk oturumu başladı.

Oturumun başlamasının öncesinde Paris Kongre Sarayının önü renkli görüntülere sahne oldu. Delegeler salona girdiği sırada kongre sarayının önünde Türkiye'den halk oyunları ekipleri gösteriler sunarken, İzmir'in adaylığına destek vermek üzere Ankara, İstanbul ve İzmir'den gelen heyet üyeleri de halk oyunları ekiplerini izledi.

Öte yandan, Milonu'yu destekleyen İtalyan gençler de, ülkelerinin bayraklarını açarak, Milano lehine tezahüratta bulundular.

BIE Genel Kurulunun öğleden önce yapılan ilk oturumunun gündeminde Milano ve İzmir yarışı bulunmuyor. Delegeler sabahki oturumda, Şangay'da düzenlenecek EXPO'nun ilerleme raporunu ele alacaklar ve gündemlerinde bulunan diğer teknik konuları görüşecekler.

Genel kurulun öğleden sonraki bölümündeyse oylama öncesinde Türkiye adına 5 isim kürsüye çıkacak. Kürsüye çıkacak isimler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst düzeydeki Türk yöneticisi Tomris Tüzmen ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş olacak.

TÜZMEN'DEN MİLLİ FORMALI SABAH KOŞUSU

Öte yandan, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İzmir ve Türkiye için çok önemli olan bu hareketli günde de sabah sporunu ihmal etmedi. Tüzmen, şortu ve Türk milli takım formasıyla, konakladığı Concorde La Fayette otelinden ayrılarak, yaklaşık 45 dakika Paris sokaklarında yürüyüş yaptıktan sonra oteline döndü. Tüzmen, BIE Genel Kurulunun öğleden önceki oturumu devam ederken, Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde ile ikili görüşme yapacak.



Haber Kaynağı: AA



 


omayra

Üye
Expo, 5 yılda bir yapılan bir kültürel fuar organizasyonu. En az 3 hafta sürüp bir kaç ayı bulabiliyor. Açıkçası hem şehrin gelişmesi, hem de ülke tanıtımı için çok önemli, umarız İzmir kazanır ;)
 
dreamnoble

dreamnoble

Üye
Üzgünüm,kazanamadı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
416
spy ghost
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
433
dreamboys69
Cevap
2
Görüntüleme
519
CoYoTe®


Üst Alt