İşte İlk Yerli Uçağımız...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
İşte İlk Yerli Uçağımız...
İşte İlk Yerli Uçağımız...


TAI'den yapılan açıklamada, Turna'nın, Türkiye'deki hava araçlarında kullanılan motorların tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi alanlarında faaliyet gösteren TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) tarafından geliştirilen özgün turboprop motoru ile ilk test uçuşunu 4 Nisan 2008'de Akıncı'da TUSAŞ tesislerinde başarıyla gerçekleştirdiği bildirildi.

Havacılık alanında dışa bağımlılığın azaltılması ve azami yurt içi faydanın sağlanmasını teminen yerli uçak-yerli motor entegrasyonu amacıyla TAI ve TEI arasında 11 Eylül 2007'de İşbirliği Protokolü imzalandığı anımsatılan açıklamada, bu çerçevede bugüne kadar motor hariç tümü özgün bir Hedef Uçak Sistemi olan ''Turna''nın, TEI tarafından insansız hava araçları için geliştirilen özgün turboprop motor ile tamamen milli bir ürün kimliği kazandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''90 libre itme gücünde, 6 bin 500 maksimum pervane devrine sahip turboprop motorun güvenilirlik testlerini takiben, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk özgün hava platformu Turna'nın standart motoru olması öngörülmektedir. Turna, 2001 yılından itibaren hava savunma birliklerinin eğitiminde kullanılmakta ve bugüne kadar yüzlerce saat uçuşu başarıyla gerçekleştirmiştir.

TAI ve TEI firmalarının havacılık alanındaki birikim ve tecrübelerini bir araya getirerek gerçekleştirdikleri söz konusu özgün ve milli çözüm, ülkemiz havacılık ve uzay sanayisinin ihtiyaçlarının özgün çözümler ile ülke içinden karşılanması hedefi doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır.''


 


researcher

Üye
ilk insansız ucagımız denmek istenmis olabilir....cunku cumhuriyetin ilk yıllarında ucak yapmıslıgımız var ayıptır solemesi....
 
batukral

batukral

Üye
Arkadaşım fotoğraflar çalışmıyor düzenlersen iyi olur ama çok sağol
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt