Işte Bu Hafta Vizyona Giren 7 Film...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
Işte Bu Hafta Vizyona Giren 7 Film...
İŞTE BU HAFTA VİZYONA GİREN 7 FİLM...




Tür : Dram / Gerilim
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Talip Karamahmutoğlu
Senaryo : Talip Karamahmutoğlu , Onur Aydu
Müzik : Alican Genç
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Ozan Bilen (Umut) , Fuat Saka , Eda Özerkan , Teoman Kumbaracıbaşı , Ali Sürmeli , İbrahim İris

İstanbul Üniversitesi’ni kazanan Umut, Antalya’dan gelip kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur. Yaşadığı bazı mistik, doğaüstü olaylar arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir. Karşılaştığı olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak, dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir. Fakat yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp siyasallaşır ve çevresinden uzaklaşır, saldırgan bir kişiliğe bürünür.


ANESTEZİ FİLMİ




Tür : Dram / Gerilim
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Joby Harold
Senaryo : Joby Harold

Oyuncular

Hayden Christensen (Clay Beresford) , Jessica Alba (Sam Lockwood) , Terrence Howard (Dr. Jack Harper) , Lena Olin (Lilith Beresford) , Christopher McDonald (Dr. Larry Lupin) , David Harbour (Dracula)

Clay, geçirdiği açık kalp ameliyatı sırasında “anestezik farkındalık” adı verilen durumu yaşamaktadır. Yani olup bitenin tamamen farkında olacak şekilde uyanıktır, operasyonu tüm acısıyla hissedebiliyordur ama anestezinin etkisiyle vücudu hiçbir şeye tepki gösteremeyecek şekilde paralize olduğundan, ameliyat ekibinin bundan haberi yoktur. Clay, zihni içinde bir yolculuğa çıkar.

İlk kez yönetmen koltuğuna oturan Joby Haroldun imzasını taşıyan bu gerçeküstü psikolojik gerilim; şimdiden Memento ve Sixth Sense ile karşılaştırılıyor.


ARA


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Ümit Ünal
Senaryo : Ümit Ünal

Oyuncular

Selen Uçer (Gül) , Betül Çobanoğlu (Seda) , Erdem Akakçe (Ender) , Serhat Tutumluer (Veli)

Ara, birbirini seven ama aldatan, ölesiye kıran ama bırakamayan dört kişinin hikayesi.

Geçmişleri ve çalkantılı ilişkileri, İstanbul ve dönemedikleri “memleket”leri, itiraf edemedikleri sırları ve mecburi yalanları arasında; alaturka ve alafranga arasında, tam manasıyla “arada” kalmış insanların açık uçlu hikayesi.

Film dört kişinin karmaşık aşk ilişkilerini anlatıyor. Ama hikayenin arasına pek çok farklı görüntü, başka filmlerden, reklam ve dizilerden görüntüler sızıyor. 10 yıllık bir zamana yayılan hikaye, bu görüntülerin arasında, zaman içinde ileri geri gidişlerle anlatılıyor.

Ara, yönetmen Ümit Ünal’in üçüncü filmi.
BANKA İŞİ




Tür : Gerilim
Gösterim Tarihi : 4 Nisan 2008
Yönetmen : Roger Donaldson

Oyuncular

Jason Statham (Terry) , Saffron Burrows (Martine) , Stephen Campbell Moore (Kevin) , Daniel Mays (Dave) , James Faulkner (Guy Singer)

Film, 35 seneden daha fazla bir süre önce Londra’da meydana gelen olağandışı gerçek bir olaydan, cesur ve çözülememiş bir soygundan esinlenilmiştir. Bu heyecan dolu gerilim filmi, entrika, skandal ve tehlikenin içiçe geçtiği bir bileşim olup, yapımcıları tarafından “cinayet, seks ve yolsuzluğun inanılmaz söylenmemiş hikayesi” diye tanımlanmaktadır.

Eylül 1971’de, hırsızlar Londra’daki Baker Street’te bulunan bir bankanın kasasına tünel kazarak girdiler ve milyonlarca Sterlin değerinde nakit para ve mücevherin bulunduğu kasaları yağmaladılar. Çalınanların hiçbiri bulunamadı. Kimse tutuklanmadı. Soygun sadece birkaç gün manşetlerde kaldı ve sonra Birleşik Krallık hükümetinin basına "D Uyarısı" yaparak susturmasıyla ortadan kalktı.

Bu film, o kutularda neyin saklı olduğunu ortaya çıkarıyor. Hikaye, kraliyet ailesiyle bağlantıları olan cinayet, yolsuzluk ve seks skandalını kapsıyor. Bu, olaya karışan en masum kişilerin hırsızlar olduğu bir hikaye.


JUNO




Tür : Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Jason Reitman

Oyuncular

Ellen Page (Juno MacGuff) , Michael Cera (Paulie Bleeker) , Jennifer Garner (Vanessa Loring) , Jason Bateman (Mark Loring) , Allison Janney (Bren MacGuff) , J.K. Simmons (Mac MacGuff) , Emily Perkins (Punk Resepsiyonist)

Lise öğrencisi olan Juno, sıkıntı ve meraktan, okuldan arkadaşı Bleeker ile birlikte olmaya karar verir. Ancak hiç olmayacak bir zamanda umulmadık bir şekilde hamile kalır. En yakın arkadaşı Leah ile bu konuya bir çözüm bulmaya karar verirler. Bebeğini dokuz ay boyunca karnında taşıyacak ve onu varlıklı bir aileye verecektir. Juno bu olaylar esnasında oldukça olgunlaştığını hissetmeye başlar.

Roma Film Festivali'nde En İyi Film Ödülünü kazanan film, Independent Spirit Awards 2008 isimli ödüllerde en iyi kadın oyuncu, En İyi Film, En İyi İlk Senaryo, En İyi Yönetmen dallarında ödüle aday gösterildi.

Film 65. Altın Küre Ödülleri'ne de 3 dalda aday oldu.

PARANOİD PARK





T
ür : Dram
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Gus Van Sant

Oyuncular

Gabe Nevins (Alex) , Daniel Liu (Dedektif Richard Lu) , Taylor Momsen (Jennifer)Jake Miller (Jared) , Lauren McKinney (Macy) , Winfield Jackson (Christian)

Portland’daki kaykaycıların uğrak yeri Paranoid Park’tan (nam-ı diğer Punk Park) adını alan filmde usta yönetmen Gus van Sant, Amerikan liselerini saran şiddet sorununa eğildiği 2003 tarihli sansasyonel filmi “Fil”in ardından bir kez daha ergenlerin dünyasına giriyor. Blake Nelson’un romanından uyarlanan film, ergenlik çağındaki kaykaycı Alex’in bir gece kaza sonucu bir güvenlik görevlisini öldürmesi ve bu konuda ağzını açmamaya karar vermesi üzerine gelişen olayları konu ediniyor. Filmin oyuncularını myspace’te açtığı bir yarışmayla amatör gençler arasından seçen yönetmen, ergenlik çağının buhranlarına çeşitli yönlerden bakmayı ihmal etmiyor.


UÇURTMA AVCISI



Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Marc Forster

Oyuncular

Khalid Abdalla (Amir) , Atossa Leoni (Soraya) , Shaun Toub (Rahim Kahn) , Sayed Jafar Masihullah Gharibzada (Omar)

Kaliforniya’da yaşayan Amir, ülkeye Taliban rejiminin gelmesinden sonra Amerika’ya göç eden Kabil’li zengin bir tüccar ailenin oğludur. Yıllar sonra çocukluk arkadaşı Hassan ve karısının Taliban tarafından öldürüldüğü haberini alır. Arkadaşının başı dertte olan oğlunu bulmak ve onu kölelik yaşamından kurtarmak için Afganistan’a geri döner.

Afgan yazar Khaled Hosseini’nin aynı adlı best-seller romanından uyarlanan “The Kite Runner”'ın yapımcılığını Sam Mendes, Walter F. Parkes ve Laurie MacDonald’ın gerçekleştirdi. Senaryosunu ise “25th Hour”daki çalışmasından tanıdığımız David Benioff ile Khaled Hosseini beraber yazdılar.
 
_dumanist_

_dumanist_

Üye
Hep dram hep gerilem o olmadı dram gerilim pek ilgimi çekmedi doğrusu :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt