İstanbul rallisi 3 farklı şampiyonayla start alıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul rallisi 3 farklı şampiyonayla start alıyor
Ülkemizde motorsporlarının gelişiminde en önemli yeri olan rallimiz bu hafta sonu bir kez daha start alıyor.



Geçtiğimiz yıla kadar Fiat Rallisi adı altında düzenlenen, fakat bu yılla birlikte
Rallisi adını alan yarış motorsporları tarihimizin en önemli mihenk taşlarından. 36 yıl gibi önemli bir geçmişi bulunan ralli aynı zamanda Avrupa Ralli Şampiyonası takviminin de en önemli yarışlarından birisi konumunda. Dünya Ralli Şampiyonası organizasyonuna ev sahipliği yapmamızda da önemli bir payı bulunan

YABANCILAR İDDİALI


Rallisi bu yıl geçtiğimiz sezon olduğu gibi Kıtalararası Ralli Şampiyonası (IRC) ile birlikte Avrupa Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak. Bu iki şampiyonanın da ilk ayaklarına ev sahipliği yapacak olması nedeniyle Rallisi’nde sezonun ilk mücadelesinin nefesleri kesmesi bekleniyor. Aynı zamanda Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak olan Rallisi’nde bu yıl parkurlarda tozu dumana katacak olan pilotların da ilk mücadelesi izlenebilecek. Yarışın kayıt listesine bakıldığında birbirinden önemli pilotların son yılların ralli otomobili Super 2000’lerle ’da start alacağını gösteriyor. Peugeot 207 Super 2000 ve Fiat Grande Punto Super 2000’lerle ve Mitsubishi Lancer ile birincilik mücadelesi verecek isimler arasında Giandomenico Basso, Jan Kopecky, Renato Travaglia, Freddy Loix, Dani Sola, Giovanni Manfrinato, Krum Donchev, Nicolas Vouilloz, Gilles Panizzi, Anton Alen, Brice Tirabassi, Luca Rosetti, Michal Solowow, Arnaud Augoyard gibi önemli isimler yer alıyor.

YAZICI VAR KAZAZ YOK

Son yıllarda sürekli olarak yabancı pilotların birincilik kupasını alarak ayrıldıkları
Rallisi’nde bu yıl Türk pilotlar buna izin vermemek için yola çıkacak. Bu yolda en önemli silahımız ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezonda da Avrupa Ralli Şampiyonası yarışlarını takip edecek olan Volkan Işık olacak. Volkan Işık geçtiğimiz yıl şanssızlıklar yaşadığı yarışta bu kez talihini de yenerek sezonu çok iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Yeni sezonda Lassa Rally Team adına yarışarak ralli parkurlarına geri dönüş yapacak olan Serkan Yazıcı’da yarışın favorileri arasında yer alıyor. Elbette Güven Bostancı, Mehmet Besler gibi pilotların da ne yapacağını önceden kestirmek mümkün olmaz. Rallisi’nin kayıt listesinin açıklanması ile birlikte ortaya iki pilotun isimlerinin listede yer almadığı da ortaya çıktı. Bunlardan ilki Ercan Kazaz. Yaptığımız görüşmelerde de veda sinyalleri veren Kazaz’ın ismi listede yer almıyor. Bununla birlikte Hakan Dinç’in isminin de listede olmadığını hatırlatalım.

Yarışın takibi kolay

4-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan
Rallisi, 4 Nisan Cuma günü saat 18.00’da verilecek olan startla birlikte resmen başlayacak. Gösteri amaçlı olarak ’den verilecek olan startla başlayacak olan zorlu yarışta servis alanı olarak yine Pendik kullanılacak. Geçtiğimiz yıl oldukça beğenilen Pendik’teki servis alanının bu yıl daha da iyi olması bekleniyor. 4 Nisan günü start alan yarış 5 Nisan Cumartesi günü geçtiğimiz yıla benzer etaplarda organize edilecek. Cumartesi günü saat 08.30’da ilk aracın servis alanından çıkmasıyla birlikte başlayacak olan zorlu mücadelenin ilk gününde 9 etap geride bırakılacak. 153.35 kilometrelik özel etabı geride bırakacak olan ekipler toplamda 444.98 kilometreyi geride bırakmalarının ardından saat 19.07’den itibaren finiş görmeye başlayacak. Yarışın 6 Nisan Pazar günü koşulacak olan son gününde ise toplam 6 etabı geride bırakacak olan ekipler saat 15.42’de Pendik’te finişe gelecek. İkinci günde de toplam 102.42 kilometrelik etabı geçecek olan ekipler günün toplamında ise 266.89 kilometre uzunluğunda etabı geçmiş olacak. Ekipler toplamda 15 etap geçecekken, 711.87 kilometre boyunca birincilik mücadelesi vermiş olacak.Pendik’te kurulacak olan servis alanına oldukça yakın olan etaplarda düzenlenecek olan yarışın takibi oldukça kolay. Seyirci alanları ve gidiş planları ile ilgili daha fazla bilgi alabilmek için isimli internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Rallisi’nde bu yıl son dönemlerin en önemli ralli kapışmasının yaşanması bekleniyor.
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Teşşekürler Konu İçin...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
538
___kaptan___
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
417
scarface006


Üst Alt