İstanbul-New York Arası 1 Saat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul-New York Arası 1 Saat
NASA, ses hızından 7 kat daha süratli uçabilecek yolcu uçağının yapımı için düğmeye bastı.



AMERİKAN Uzay Ajansı NASA, dün resmen ses hızından 7 kat daha süratli uçabilecek bir yolcu uçağının yapımı için düğmeye bastı. 'Hipersonik' olarak adlandırılan uçak, saatte 8 bin 643 kilometre hıza çıkabilecek. Böylece normalde 10 saat olan İstanbul- New York uçuşları 1 saate inecek.

NASA çalışmalarına aslında Mars'a gidebilecek bir uzay aracı için başlatmıştı. 2013'e kadar tasarımı tamamlanacak hava aracı, uçuşunun önemli bölümünü atmosfer dışından gerçekleştirilecek.

Daha önceden X-43A adı verilen deneysel uçakla ses hızının 9.6 katı yani 11 bin 854 kilometre hıza ulaşan NASA mühendisleri yeni uçakta benzer teknolojileri kullanmayı planlıyor.

Bu hızda atmosferin gövdedeki sürtünme etkisini azaltabilmek için hafif ve dayanıklı özel malzemeler kullanılacak. Roket motoru ile yerden 20 bin metre yüksekliğe çıkacak uçak, burada yeni nesil çevreye zarar vermeyen yakıt kullanacak motorlarla yüksek hıza ulaşacak.

Hipersonik uçağın planlandığı gibi 3 yıl içinde geliştirilebilmesi durumunda, bu yeni teknolojinin hızla ticarileşebileceği ve üretilecek yeni yolcu uçaklarının bugün ortalama 12 saat olan New York- Sydney uçuş süresini 1- 1.5, İstanbul- New York uçuşlarının da bir saate indireceği belirtiliyor.

BOEING VE LOCKHEED DE HİPERSONİK UÇAK YAPACAK
NASA'nın geliştirdiği teknolojileri yakından takip eden Amerikan Boeing ve Lockheed Martin şirketleri de çok hızlı yolcu uçağı yapabilmek için tasarımlara başladı. Yolcuların artık daha hızlı uçmak istediklerini belirten uzmanlar sessiz motor ve yeni nesil teknolojiler ile bu uçakların havayolu seyahatini kısaltacağını açıkladı.


İSTANBUL- DHA

 
  • Beğen
Tepkiler: Necmati


NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
hiç doymuyoz insan oğlu olarak eskiden burdan new york a gitmek aylarca sürerken şimdi 10 saat fakat biz hala bunu kısaltmaya çalışıyoz bir saat olunca da 10 dakkaya mı indirecekler :D
 
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Teknoloji hayatı kolaylaştırmak için var:oke:
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
O kadar yükseldikden sonra yakıta ne gerek var ki, yokuş aşağı alırsın boşa, olur sana İstanbul-New York arası çeyrek depo :ehe
 
zaza

zaza

Üye
insanoğlu kıyameti getirmek için elinden geleni fazlasıyla yapıyo:ehe
 
Necmati

Necmati

Üye
istanbul-new york minübüs hattı gibi birşey olcak herhalde :d:
 
zaza

zaza

Üye
Necmati™;2914003' Alıntı:
istanbul-new york minübüs hattı gibi birşey olcak herhalde :d:
adamlar ses ten hızlı diyo minübüsün kaportası dayanmaz o baskıya:ehe:ehe
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
benim arabayada lazım böyle bir motor :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt