İstanbul- Mekke arası 24 saat olacak!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul- Mekke arası 24 saat olacak!


İngilizler’in 1. Dünya Savaşı’nda tahrip ettiği İstanbul-Mekke arasındaki Hicaz demiryolu, 100 yıl sonra yeniden start alıyor. İstanbul’dan hareket eden hızlı tren 4 ülkeyi geçip Mekke’ye ulaşacak.




Türkiye son yılların en büyük demir yolu projesine yeniden start vermeye hazırlanıyor. İstanbul-Hicaz Demiryolu 100 yıllık aradan sonra tekrar yapılıyor. 1 Eylül 1900 tarihinde ilk temeli atılan ve 1904 yılından itibaren aşama aşama hizmete giren İstanbul-Mekke hattı yeniden canlandırılacak. Abdülhamid Han’ın en önemli projelerinden biri olan hattın yeniden devreye girmesiyle İstanbul Mekke arası hızlı trenle 24 saate inecek. Yılda iki milyon yolcunun taşınacağı hızlı demir yolu şebekesi Kızıldeniz kıyısındaki Cidde’yi de kapsayacak.

4 ÜLKEDE ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Vatan'da da yer alan habere göre, dört ülkeyi kapsayan projenin Ürdün ve Suriye ayakları Arabistan demiryolu ağına entegre edilecek. Suudi Arabistan hükümeti de İstanbul Mekke Hızlı Demiryolu Projesi’ne büyük önem veriyor. Proje sayesinde bölge ülkeleri arasındaki ticaret hacminin daha da artacağını belirten yetkililer, Edirne’den kesintisiz Medine’ye ulaşabilecek. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Mimar ve Mühendis Dergisi’ne yaptığı açıklamada proje kapsamında yürütülen rehabilitasyon çalışmasının sürdüğünü belirterek, Ürdün, Suriye ve Suudi Arabistan’da da aynı projeyle ilgili benzer çalışmaların yapıldığını kaydetti.

AVRUPA'YA DA UZAYACAK

Projeye hızlı tren istasyonlarıyla başlayan Türkiye, Hicaz Demiryolu’nun tekrar canlandırılması için öncelikle İstanbul-Ankara-Konya yüksek hızlı demiryolu hattı inşaatını tamamlama aşamasına getirdi. Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı hizmete alındı. Konya-Karaman-Adana sınır rehabilitasyon projesi sürüyor. Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan’da da benzer çalışmalar var. 2015’e kadar projeler tamamlanacak. Sistem, Marmaray ve İstanbul-Edirne Hızlı Tren Projesi de tamamlandığında Avrupa ulaştırma ağı içerisine dahil edilecek.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny


-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
güzel olur ya insanlar çok yoruluyor yolculukta
 

pelın_

annem de gıtmeyı çok ıstıyo ama uçaktan korkuyo
 
greenmile

greenmile

Üye
hayatta en gıcık olduğum şey araplara para yedirmek
 
enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
ucaktan korkuyorsa tren var artık
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt