işletim sistemi android

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozifb

Üye
    Konu Sahibi
işletim sistemi android
işletim sistemi android olan cep telefonları önericek olan:hmmm:hmmm:hmmm
 


harun22

harun22

Üye
Arkadaşım konu çok genel, yüzlerce android telefon var. Bütçeni ve aradığın temel özelliklerini söylersen yardımcı olurum.
 
elmas14

elmas14

Üye
Samsung S5660 GIO ve ya Huawei İdeos X5 gibi telefonları sana önerebilirim,bunları araştır bi derim :)
 

ozifb

Üye
    Konu Sahibi
500-600 tl arası
 
Bladerock27

Bladerock27

Üye
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Al Gio'yu cebine koy baska bisey arama dostum :oke::oke:
 
harun22

harun22

Üye
gio veya fit diyebilirim. Ama arkadaşlar genel olarak gio yu beğeniyor sana kalmış :D
 
61semih

61semih

Üye
bu fıyata gioyu tek geçerım fıt ıle arasında kalma bıle bence nedenlerını ıse
gio ekran cozunurlugu 320x480 fit in ise 240×320 ınan bana yanyana bır bak arada dağlar kadar fark var
gio 800mhz ıslemcı kullanıyor fit 600mhz
bunun yanında gıo nun tek eksık yonu 3,2mp fit 5mp. fakat gio cekımlerde cok başarılı ornegın benım cektıgım makro bır foto
[/URL] Uploaded with [/IMG]
 
.yaRasa.

.yaRasa.

Üye
Kamerayı sorun yapmazsan kesinlikle huawei ideos x5
 

spawn92

Üye
kamerası biraz vasat olsada o fiyat aralığında alınabilecek en iyi f/p telefon huawei ideos x5'dir
 
.yaRasa.

.yaRasa.

Üye
Valla huawei ideos x5'teki en büyük şikayet kamera da dh'deki incelemede kamera iyi görünüyor.. alınacak bir telefon.. fiyat süperr..

DH.'dan alıntı inceleme :

Merhaba arkadaşlar ,

Yoğun istek üzerine bu incelemeyi yapmaya karar rdim.Türkiye pazarına yeni girmiş Huawei ideos x5 i elimden geldiğince tanıtmaç ışacağım.Kullandığım 4 günlük süre zarfındaki tecrübelerimi paylaşacağım.
Öncelikle çin malı kalitesizdir gibi bi düşünceniz varsa okumayı burda bırakıp çıkabilirsiniz.Huawei hiç duyulmamış marka olmasına rağmen dün ki 5 önemli markadan bir tanesi. X5 gibi f/p ürünleri ilede Türkiyede uzun yıllar kalacak kanaatindeyim.

Fiyat:569 TL (KDV dahil)

Gelelim umuzun özelliklerine.

Üstteki resim ekran 16M renk duğunu belirtmiş ancak kutudan çıkan kullanım klavuzunda 262K renk olduğu yazıyor.

EKRAN
Dokunmatik ve Multitouch olan ekranın hassasiyeti gayet başarılı. Çözünürlük ise yüklediğim bütün HD oyunları çalıştıracak düzeyde.3.8inç olan ekran inter tte sörf yapmaya ve oyun oynamaya yetecek büyüklükte.Ekranın büyük olması taşınabilirliğini kısıtlıyor gibi bi düşünceye sürüklemesin, cebinize koyduğunuzda sanki yokmuş gibi.Ayrıca ekranın tft olmasıda çizilmeye karşı duyarlı olduğunu söylüyor bu yüzden tavsiyem kesinlikle ekran koruyucu ile kullanmanız zira im ekran koruyucumda şimdiden kılcal çizikler oluştu bile.Ayrıca birde kılıf almanız tavsiyemdir.


X5’ te 1500 mah li-po batarya kullanılmış henüz 4 gün süre zarfında bataryanın tam performansını deneyemedim fakat ben fazla oyun oynamam, müzik dinlemem vs. diyorsanız 2-3 günü görür gibi geliyor.

KAMERA
Kamera ol k 5mp sensör kullanılmış.LED flash kullanılmış.Kapalı ortamda , Yeterli ışık almayan ortamda fotoğraf kalitesinden pek bişey beklememenizi öneririm.Açık havada ise bana göre yeterli bir kaliteye sahip (eğer sizde benim için anı ölümsüzleştirsin yeter diyorsanız kamera teferruat oluyor). Video kalitesi içinde ideos X5 uzun metraj film çekme gibi bi düşünceniz yoksa yeterli.

MULTİMEDYA
Cihazda fm radyo olmayışı bi eksik.Telefonun müzik çalarında 11 adet equalizer seçeneği mevcut. 3.5 mm jack sayesinde istediğiniz kulaklığı kullanma şansı tanıyor.Kutusundan çıkan kulaklık ise yeterli düzeyde. Qqplayer ile avi mp4 ve mkv formatında filmleri sorunsuz bir şekilde izledim.(film kalitesi, formatı vs. Konusunda pek sahibi olmadığımdan yeterli bilgi veremeyeceğim)

İNTERNET
Telefonun kendi tarayıcısı rahatca gezmeyi sağlıyor ancak şuanda cihazın kendi tarayıcısından gelişmiş özelliklere sahip dolphin hd tarayıcıyı kullanıyorum.
Ayrıca sosyal ağlara kolay ulaşımı sağlayacak facebook , twitter , google talk , gmail eklentileride telefonda mevcut.
Flashpalyer bazı si erde zorlanıyor(örn. Habertürk anasayfada) buna karşın facebook,mynet gibi sitelerde oyun oynayıp video izlemek mümkün.

Android market telefonda etkin bir şekilde kullanabiliyoruz.Ek olarak da applanet ve Slide me gibi alternatifleri isteğe bağlı olarak kullanabiliriz.


gps i bugün deneme şansım oldu. sınavdan dönerken dolmuşta
igo kurulu telefonumda ve internet yardımları kapalı yani sadece uydudan aldığı bilgi ile yönlendirdi. dolmuşa bindiğimde rotayı seçtim. parayı verip bi koltuğa oturduğumda çoktan yolu tarif etmeye başlamıştı bile, yaklaşık 4 km neredeyse 0 hata (dükkanlar , kavşaklar , cadde ve sokak adları) ile gösterdi(yarım metre kadar sapma oldu bazı yerlerde). igonun çizdiği rota ile dolmuş güzergahının uyuşmadığı yerlerde yeni rotayı hesaplaması sn.ler içinde oldu.


Şimdilik aktaracaklarım bu kadar, kullandıkça eklemeler yapacağım son söz olarak benim için video ve fotoğraf sorun değil diğer özelliklerini sorunsuz şekilde kullanayım hd oyun oynayayım,internette rahatca sörf yapayım, bazen flash sitelerde dolaşayım, sosyal ağlar benim için önemli diyorsanız bu cihazı alın pişman olmazsınız.

Gelelim resimler ve videolara:























WiFi Tet






















x5 in video performansı (florasan ışığında)


açık hava



açık hava fotoğraf





zoomsuz

3,9x zoom




karanlıkta flaşlı


florasan ışığında makro




22.06 güncelleme:

bugün gripin konserine gittim arkadaş aradı beni, telefonu açtım ses okadar rahat duyuluyordu ki neyse konuştuk ve yanıma geldi sordum sesim nasıl geliyordu diye "sen turkcell e mi geçtin şu 4 çeker zımbırtısından mı tın" dedi.
not. vodafone kullanıcısıyım


da konuşma örneği olarak kayıtlara geçti


----------Eklendi @ 02:43:53 ---------- Yazıldı @ 02:39:56 ----------

Bir kullanıcı yorumu..:
telefonu alalı 1 hafta olmadı bugun yanlıslıkla elimden dusurdum metalik cercevesini cizdim
zaten telefon duserken yakalıyım diye telefona elim çarptı masanın demirini vurunca telefonda guzel bi cizik oldu (tutmaya calismasaydım halıya dusuyodu )

yanlız carptıgı yerden baska bir yerde hic bisi yok saglam cihaz valla
 
elmas14

elmas14

Üye
Huawei X5 Gayet güzel hoş bir modeldir.Arkadaşlar zaten verdiğiniz para 560 küsür lira birşey, bu paraya bu kadar özellik bence çok fazlası var, ben bu fiyat azlığını türkiye pazarında önemli bir yere sahip olmak için yaptığını düşünüyorum.Bir süre sonra diğer firmalar gibi Sapkınlığı ele alacaklardır bence :ehe:ehe
 
Ocean258

Ocean258

Üye
hem tasarım hemde fiyat olarak ıyı bır android 2.2 li telefon ıstıyorsan optmis black yada optimus me bakalirsin. htc desire s de olabılır.
 
Masha

Masha

Üye
Gio veya Optimus me Andorid 2.2 kaliteli cihazlar fiyatıda düşük dediğin fiyatın altındalar
 

ozifb

Üye
    Konu Sahibi
sizce samsung galaxy ace nasıl?
 
graphix11

graphix11

Üye
o fiyat aralığında iyi cihaz bulabilrisn (h) galaxy mini filan ? onlarada bak bi istersen ?
 
buket2

buket2

Üye
bütçe 500 tl civarında ise; android froyo işletim sistemine sahip optimus me, bütçe 800-1000tl arasında ise; android 2.2 işletim sistemli, nova display - 4inç ekranlı, 2 mp ön kameraya sahip tasarım harikası lg optimus black derim ben... cümle fena uzun oldu ama anca bağlayabildim :)
 

OğuzcanAbi

Üye
samsung gio V ace :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt