FatoŞ
Üye
Islak Kek
Malzemeler..
Hazırlanışı ..
Yumurta, şeker iyice çırpılır. Ardından süt, kakao, sıvı yağ ve vanilya sırasıyla eklenerek çırpılır. Karıştırdığımız harçtan 1 su bardağı ayrılır. Geriye kalan harcın içine kabartma tozu ve un da eklenerek akışkan kıvamda kek hamuru yapılır. Yağlanmış yuvarlak borcam içine dökülür. 25-30 dakika kadar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kek kesilerek ayırdığımız harç eşit miktarda üzerine dökülür. Soğuyunca üzerine hindistan cevizi konularak servis yapılır. Afiyet olsun…
Malzemeler..
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı ..
Yumurta, şeker iyice çırpılır. Ardından süt, kakao, sıvı yağ ve vanilya sırasıyla eklenerek çırpılır. Karıştırdığımız harçtan 1 su bardağı ayrılır. Geriye kalan harcın içine kabartma tozu ve un da eklenerek akışkan kıvamda kek hamuru yapılır. Yağlanmış yuvarlak borcam içine dökülür. 25-30 dakika kadar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kek kesilerek ayırdığımız harç eşit miktarda üzerine dökülür. Soğuyunca üzerine hindistan cevizi konularak servis yapılır. Afiyet olsun…