İran otolar Türkiye'de

Sponsorlu Bağlantılar

SelmanTE

SelmanTE

Üye
    Konu Sahibi
İran otolar Türkiye'de
20 bin YTL'lik İran otosu Bursa'da üretilecek


Samand'ın ilk modelleri gümrük kapısına ulaştı. Araçların 15 güne kadar satışa çıkması bekleniyor. İranlı Khodro'nun yatırım için Türkiye'yi seçmesinde distribütörü MYS Otomotiv'in etkisi büyük olmuş. Bursalı şirketin patronu Şükrü Seskır, "60 milyon Euro'luk yatırım bekliyoruz. Birkaç şehre baktık. 4 nokta uygun görüldü." bilgisini verdi.


Avrupalı otomotiv üreticilerinin gözdesi haline gelen Bursa, yeni bir yatırım haberi ile çalkalanıyor. Ancak bu kez yatırımcı Doğu'dan. Yıllık, bir milyon adet ile dünyanın en büyük 14. otomobil üreticisi konumundaki İranlı Khodro, Bulgaristan'a kurmayı düşündüğü fabrikayı Türkiye'ye kaydırma kararı aldı. Şirket yetkilileri, Bursa'da uygun arazi arıyor. İranlı şirketin adı Türkiye'de ilk olarak 20 bin YTL'lik Samand otomobilleri ile duyulmuştu. Bu marka ile Türkiye'ye girmeye hazırlanan şirketin araçları gümrük kapısında beklerken, Khodro'nun Türkiye distribütörü MYS Otomotiv, servis ve yedek parça ünitelerini hazır hale getirmek için son kontrolleri yapıyor. Hazırlıkların 15 gün içinde tamamlanmasının ardından İran otomobillerinin satışa sunulması bekleniyor.
Ülkesinde Mercedes, Peugeot, Dacia Logan otomobiller ile Mercedes, Hyundai ve MAN'ın ticari araçlarının da üretimini yapan İran'ın Khodro (IKCO) firması, Suriye ve Azerbaycan'ın ardından yurtdışındaki üçüncü otomobil üretim fabrikasını Türkiye'de kurmayı kararlaştırdı. Firma, 300 milyon dolarlık yan sanayi alımını da Türkiye'den karşılayacak. Yatırımı ilk olarak Bulgaristan'da gerçekleştirmeyi düşünen İranlı şirketin Türkiye'ye gelme kararında Bursalı distribütörü MYS Otomotiv etkili oldu. Khodro'nun fabrika için yer arayışında olduğu ve önümüzdeki yıllarda Samand ve Soren marka otomobillerini Türkiye'de kurduğu fabrikada üretileceği ifade ediliyor. MYS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, yatırım kararının firmanın Avrupa'ya açılma çalışmaları çerçevesinde masaya geldiğini söyledi. Şirketin bu çerçevede Bulgaristan'a bir fabrika kurma kararı aldığını aktaran Seskır, ancak kendi baskıları sonucu bu yatırırımın Türkiye'ye kaydırıldığını açıkladı. Şükrü Seskır, İranlı şirketin yetkilileri ile yaptıkları incelemeler hakkında da şu bilgileri verdi:
"Türkiye'de fabrika kurmak için çalışmalarımız sürüyor. Daha önce başka bir firmanın kurduğu montaj hattında firmanın İranlı mühendislerinin de katılımıyla incelemelerde bulunduk. Hazırlıklarımız sürüyor. Alternatif yerleri değerlendiriyoruz. Amacımız Türkiye'ye yatırım kazandırmak. En azından ilk etapta 60 milyon Euro'luk bir yatırım bekliyoruz. Firmanın Suriye, Azerbaycan ve Belarus'ta montaj hattı var. Önceliği Bursa'ya veriyoruz, ama diğer seçenekleri de değerlendirmeye alıyoruz. Firma yetkilileri ile birlikte birkaç şehirde yer baktık. Şu anda yatırım için 4 nokta uygun görüldü. Ancak görüşmeler sürüyor. Henüz yatırımın nereye yapılacağına karar verilmedi. İlk etapta 60 bin metrekarelik kapalı bir alanda tek bant üzerinden yatırım yapılacak. Yılda 15 bin otomobil ile başlayacak olan üretimin 5 banda kadar çıkması amaçlanıyor."
Öte yandan ilk İran otomobilleri Türkiye sınırına ulaştı. MYS Otomotiv Başkanı Şükrü Seskır, Samand marka otomobillerin gümrük kapısına geldiğini, işlemlerin tamamlanması ve servislerin hazır hale getirilmesiyle 15 gün içerisinde araçların satışa sunulacağını hatırlattı. Türkiye'ye getirilen Samand LX modelinin 19 bin 900 YTL'den satışa sunulmasının beklendiğini dile getiren Şükrü Seskır, önümüzdeki dönemlerde 'Soren' ve 'Pars' modellerinin de Türkiye'ye getirileceğini ifade etti.
 


Master_Evil

Master_Evil

Üye
alanın elinde patlar:?sl?k
 
matrixugur

matrixugur

Üye
vayyy iran işi buyütmüş
 
SelmanTE

SelmanTE

Üye
    Konu Sahibi
bence görmeden karar vermemek lazım.
çin arabalarında bahsetmiyoruz ki :sofer:
 

targa911

Üye
alan olurmu acaba bile bile parasını batıracak varmıdır???
 

cernobil

Üye
onu bunu bırakında iran dahi araba yaptı ya bana o koyuyo bizde tıkı yok:(
 
sebofb090

sebofb090

Üye
ben gördüm showroom bomboş :D
 
Altun.

Altun.

Üye
MYS Otomotivi tebrik ediyorum en azından ülkemizde isihdam sayısı artacak. bu bile çok iyi haber
 
SelmanTE

SelmanTE

Üye
    Konu Sahibi
kesinlikle :oke:
 
emrah baba

emrah baba

Üye
güzel
 


Üst Alt