iPhone modellerinde çok büyük tehlike

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone modellerinde çok büyük tehlike
Günümüzde akıllı telefonlar kişisel bir çok özel bilginin yer aldığı oldukça önemli cihazlar olurken, parmak izi tarayıcısı, iris tarayıcısı ya da şifreler ile bu bilgilerin gizliliğinin sağlanması amaçlanıyor. Ancak bazı durumlarda işletim sistemlerinde bulunan açıklar kötü niyetli kişilerin bu bilgilere ulaşmasına imkan tanıyor.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Apple'ın iPhone akıllı telefonları dünya genelinde oldukça büyük bir kullanım alanına sahip ve bu cihazlarda Apple'ın kendi geliştirdiği iOS mobil işletim sistemi kullanılıyor. Son dönemde Touch IDparmak izi tarayıcısını güvenlik açısından kullanan firma ayrıca altı haneli güvenlik kodu ile de bu güvenliği pekiştiriyor.

Her ne kadar Apple, devamlı olarak geliştirdiği bu işletim sistemi için güvenliği de devamlı olarak yükseltirken, açıklar da ortaya çıkıyor ve bu açıkları kullanan kötü niyetli kullanıcılar, iPhonekullanıcılarının fotoğraflar, adres defteri ve diğer bir çok kişisel bilgi ve belgesine ulaşabiliyor.

Yeni bir açık daha ortaya çıktı ve bu açık sayesinde iPhone akıllı telefonun kilit ekranı üzerinden bir çok veriye ulaşabilmek mümkün. Bu durumun nasıl gerçekleştirildiğine dair bir de video gelirken, kısa süre içerisinde Apple'ın bu açığı kapatmasını umuyoruz.

Bu videoyu haberimiz içerisinde izleyebilirsiniz.
iPhone modellerinde çok büyük tehlike
 
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Deneyen var mı bunu
 

Benzer Konular



Üst Alt