iPhone 6S/6S Plus’ın en ucuz ve en pahalı sunulduğu ülkeler

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
iPhone 6S/6S Plus’ın en ucuz ve en pahalı sunulduğu ülkeler
Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri en uygun fiyatlı olarak ABD’de satın alınabiliyor…



Apple, akıllı telefon pazarında iPhone modelleri ile fırtına gibi eserken, kısa bir süre önce yeni nesil modellerini düzenlediği etkinlikle resmi olarak duyurmuştu.



Geçtiğimiz sene yine Eylül ayında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini sunan ve 2015’de çok başarılı olan firmanın yeni modelleri ise önceki modellerle benzer tasarıma sahip olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adındaki cihazlar oldu.

Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri 9 Eylül’de duyurulurken, 12 Eylül tarihi itibari ile bazı ülkelerde ön siparişe sunulmuştu. Yeni modellerin çıkış tarihi ise 25 Eylül olarak belirlenmiş. Türkiye’de ise Ekim ayında satışa sunulması bekleniyor.

Apple’ın cihazları farklı ülkelerde farklı fiyat etiketi ile satışa sunulmuş durumda. Bu konuda İngiltere merkezli Voucherbox.com’dan bir bilgi grafiği de gelirken, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus en ucuz olarak ABD’de satışta ve fiyatlar ise yaklaşık 421£/486£ olmakta. Diğer taraftan dünya genelinde en pahalı olarak ise Fransa’da 454£/625£ olarak satışta.

Cihazların teknik özelliklerini hatırlayacak olursak eğer, iPhone 6S, 4.7″ büyüklüğünde 1334×750 piksel, iPhone 6S Plus ise 5.5″ 1920×1080 piksel dokunmatik ekran ile geliyor. Apple’ın yeni nesil A9 64-bit işlemcili yonga setinden güç alan cihazlar 2GB sistem belleği içeriyor ve ayrıca 16GB / 64GB / 128GB dahili veri kapasitesi ile sunulmakta.

Akıllı telefonların arka yüzünde 12MP kamera yer alıyor ve ön kamera da 5MP olarak gelmekte. İşletim sistemi ise iOS 9 olmakta.

iPhone 6S/6S Plus’ın en ucuz ve en pahalı sunulduğu ülkeler
 


Üst Alt