İphone 4 'e bilgisayardan Wifi ile oyun atmak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
burak2362

burak2362

Üye
    Konu Sahibi
İphone 4 'e bilgisayardan Wifi ile oyun atmak
Merhaba arkadaşlar ben daha önce iphone 3G kullanıyordum , o telefona cydia yardımıyla ve ek programlarla Bilgisayarımdan oyun yükleyebliyordum daha doğrusu oyunları klasör halinde gösterip telefona kopyalıyor ve açıyordum. Uzun süredir samsung galaxy s2 kullanıyorum geçen telefonum balık tutarken denize uçtu ve telefona elvada dedim :( Nişanlım da iphone 4 aldı:sarıl: bu telefona o eski yöntemle oyun yükelenebilir mi? Yardımcı olursanız çok memnun olucam iphone store dan gidipte boşa para vermek istemıyorum :D Help me :nono:
 
burak2362

burak2362

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 3g yi sadece iTunes' den yönetmekten sıkıldınız mı ?
Maxicep.com - iPhone 3g - WinSCP ile Bilgisayardan Dosyalara Ulaşmak , Uygulama Atmak vs. Bilgisayarınıza kuracağınız WinSCP adlı uygulama ile, iPhone 3g dosya sistemini çok daha rahat ve kolay yönetebilirsiniz.

Öncelikle, Open SSH kuracağımız için telefonunuzun JailBreak yapılmış olması gerekiyor .

Uygulamaları, temaları, oyunları vs direkt uygulama klasörüne atabilir, dosyaları taşıyabilir, daha hızlı pratik dosya aktarımları yapabilirsiniz. Sistem modifikasyonlarını, iphone da hiç uğraşmadan yapabildiğiniz gibi, kaldırmak istediğiniz oyun yada programları da , kolayca silmenizi sağlıyor ..

Bunu yapmak için öncelikle winscp isimli programı indiriyoruz ve bilgisayara kuruyoruz.

Daha sonra aşağıdaki adımları tek tek uygulayın.

1. Adım: Telefonda Installer'den ya da Cydia'dan openSSH programını yükleyin. ( bu bilgisayarın telefona bağlanabilmesini sağlayacaktır )

2. Adım: Internete zaten wireless ya da gprs ile zaten bağlıyız ki bu uygulamaları telefonumuza kurabildik..Settings (Ayarlar) kısmından Wi-Fi iconuna tıklayın. Bağlanmış olduğunuz modemin isminin yanında tick işareti var. Sağ doğru bakan mavi bir ok göreceksiniz. O mavi ok işaretine tıkladıktan sonra açılan sayfada IP Adress : 192.168.2.2 gibi bir numara göreceksiniz. Bu numara sizde değişik olabilir ki bu sizin telefonunuzun aldığı ip numarasıdır.

3. Adım: Kurduğunuz winscp programını açıyoruz ve Host Name'e ip numaranızı giriyorsunuz. Username' e root yazıyorsunuz File Protocol' den SFTP 'yi seçip en alttan Login' e basıyorsunuz. Şimdi size bir şifre soracak. Makinanızın fabrika ayarlarından gelen - gireceksiniz yani alpine .

Kısaca özetlemek gerekirse,
Kullanıcı adı: root
Şifre: alpine
Protocol: SFTP

4. Adım: Telefona 15 kez bağlantı denemesi yapıldı ama bağlanılamadı yeniden deneniyor uyarısı gelirse abort tuşuna basmayın bekleyin eninde sonunda bağlacaktır enidişeye mahal vermenin anlamı yok. Karşımıza başka bir hata mesajı geldiyse OPENSSH programını kurmamışsınız demektir.
searching host
connectinting host
gibi 2 satır yazı çıkmış olmalı 2 satır yamıyorsa openSSH ı unuttuk demektir.

5. Adım: Şif.reyi girdikten sonra karşımıza son aşamada açılan pencerede iki bölme var sol taraf sizin bilgisayarınızın içi sağ taraf ise telefonumuzun içi oluyor telefonunda bir bilgisayar gibi düşünün. İçerisinde dosyalar klasörler vardır .

kullanışınızın en kolay olması açısından pencereleri üst kısında bulunan küçük pencereden sol tarafı desktop sağ tarafı ise a getirin yalnız karıştırmayın bir çok root vardır benim kastım köşeli parantez içinde olan root tur zaten ilk aşamada sağ tarafta küçük kutucukta onu görürüsünüz klasörler açtıkta soy ağacı şelklinde ilerlerler..

şimdi sağ tarafta bir nevi telefonun masaüstü olan root vardır burada applications vs vs yer alır herhangi bir uygulama yı bilgisayardan telefona atmak istediğinizde applications klasörüne çift tıklayarak bunu açıp daha sonra soldan sağa sürükleyip bırakmanız yeterli olur.. atacağınız tüm uygulama klasör ismi .app uzantılı olmak zrundadır ve uygulamayı telefona yükledikten sonra o attığımız uygulamanın klasörünü açıp içndeki uygulama ismine tıklayıp ya menünü aştında bulunan properties e tıklamalı yada f9 a tıklamayız karşımıza uygulama özellikleri gelir o ekranda görünen 0644 ü 0755 yapıp ok dedikten sonra telefonu kapatıp açn telefon ana menüsünde görünür olacaktır ve çalışıyordur.

BU İŞLEM iPhone 4 de İşe yarar mı ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt