iPad'ın 4G sorunu kasıtlı mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
iPad'ın 4G sorunu kasıtlı mı?





Kafa karıştıran soru: Bazı iPad'lerde yaşanan 4G sorununun altında bir kurnazlık mı var?

BTig Research firmasının ortaya çıkardığı rakamlara göre Apple'ın popüler tableti iPad, 4G ağlarını sevmiyor. Yapılan araştırmada iPad ve Windows diz üstü bilgisayarlar bir 4G MiFi cihaz ile birlikte kullanılırken bağlantı hızları ölçüldü. Yapılan ölçümler sonucunda iPad'in ancak Windows cihazların yarısı hızında bağlantı sağlayabildiği görüldü.

3G özelliği olmayan iPad'ler için özel olarak Clearwire tarafından geliştirilmiş olan iSpot cihazların kullanıldığı testlerde ortaya çıkan ilginç bir sonuç ise iPad'in 3G modellerinin aynı bağlantı sorununu yaşamıyor olması. iSpot, sadece WiFi bağlantısına sahip olan iPad'lerin internete erişimlerini kolaylaştırmak için geliştirilmiş olmasına rağmen gözlenen bu bağlantı sorunu akıllara bunun Apple'ın bir uygulaması olup olmadığını getirdi. Çünkü bu kısıtlama kullanıcıların iPad'in 3G modelini satın almayı tercih etmesine neden olabilir.
Fakat sadece ABD'de gözlenen bu durumun Apple'ın politikası yerine, cihazdaki bir sorun olma ihtimali daha yüksek. Umuyoruz ki yakın zaman içinde Apple yayınlayacağı bir yama ile iOS 4.2'de görülen bu sorunu çözerek hem kullanıcıları zor durumda bırakmamış olacak, hem de dedikoduların önünü kesecektir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt