İnternette şiddete karşı oyun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
    Konu Sahibi
İnternette şiddete karşı oyun
Avrupa Konseyi, 7-10 yaş arası çocukların her türlü şiddetten korunmasına yardımcı olmak amacıyla ''www.wildwebwoods.org'' isimli bir oyun sitesi kurdu.

Avrupa Konseyi, ''İnternette Şiddete Karşı Oyun'' geliştirdi.
Konseyin, 7-10 yaş arası çocukların her türlü şiddetten korunmasına yardımcı olmak amacıyla internette kurduğu ''www.wildwebwoods.org'' isimli oyun sitesine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da kendi internet sitesinden link verdi.
Konseyin ''Çocuklar İçin Çocuklarla Birlikte Bir Avrupa İnşa Edelim'' programının bir parçası olan ücretsiz oyun ile çocukların interneti eğlenerek öğrenmeleri ve akıllı kullanıcılar olmalarının sağlanması hedefleniyor.
''Wild Web Woods'' (Vahşi Web Ormanı) isimli oyunda çocukların görevi, eğlence, barış ve özgürlük kenti olan ''E-kent''e ulaşmak olarak belirleniyor. Kente ulaşabilmek için Vahşi Web Ormanı'ndan geçmek, buradaki tehlikelere dikkat etmek ve yolda beliren ''bilgi, özel yaşam, güvenlik ve farkındalık jetonlarını'' toplamak gerekiyor.
Oyun, Türkçe, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Portekizce, İtalyanca, Lehçe, Yunanca, Rusça, Macarca, Fince ve Hollandaca dillerinde oynanabiliyor.
AKTÜRK: ''SPOT BİR FİLM HAZIRLAYACAĞIZ''
MEB Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Nizami Aktürk, bakanlığın da internette şiddet ve internetin yanlış kullanımıyla ilgili pek çok çalışma yaptığını ifade ederek, Avrupa Birliğinin yapmış olduğu uygulamanın da önemli bir çalışma olduğuna dikkati çekti.
Oyun sektörünün ayrı bir sektör olduğunu ifade eden Aktürk, ''Buna çok profesyonel yaklaşmak gerekir. Eminim ki Avrupa Konseyi de bu çalışmayı profesyonel birilerine yaptırmıştır'' dedi.
Aktürk, bakanlık olarak daha çok alt yapının tamamlanması, eğitim ile ilgili içeriklerin yazılması ve sağlanması konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, oyunun özellikle okul öncesi çocukların bilinçlenmesinde en önemli araçlardan biri olduğunu söyledi. Ödevlerin bazı öğrencilerce internetteki farklı sitelerden kopyalanarak hazırlandığını, bu şekilde verilen bilgilerin ilintilerini kuramadığı için öğrencilerin komik duruma düştüklerini anlatan Aktürk, bunu önlemeye yönelik, çocukları bilinçlendirmek için TRT'de yayımlanmak üzere 60 veya 70 saniyelik spot bir film hazırlayacaklarını bildirdi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt