İnternet Ucuzluyor ! Türkiye'de İndirimler Rekabetle Geliyor !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
İnternet Ucuzluyor ! Türkiye'de İndirimler Rekabetle Geliyor !
İnternet Ucuzluyor ! Türkiye'de Indirimler Rekabetle Geliyor !

İnternet kullanımının artması rekabeti de beraberinde getirdi. Telekomünikasyon şirketleri her gün pazara yeni bir tarife sunuyor.

Pazarın büyüme potansiyelini dikkate alan telekomünikasyon şirketleri, hizmet paketlerine her geçen gün yenisini ekliyor.

3. nesil teknoloji Türkiye'de henüz uygulanmamasına rağmen bazı firmalar görüntülü
telefon hizmeti veriyor, kimileri de internetten bedava müzik indirme imkânı sağlıyor. Telekom'a bağlı TTNet, Doğan Holding'in sahibi olduğu Smile ve Çukurova Grubu'nun şirketi Superonline, ülke genelinde ADSL hizmeti sunuyor.

Kablo TV şebekesi üzerinden internete bağlanmak da mümkün. Evine internet bağlatmak isteyenler aylık en az 29 yeni lira ödüyor. Ancak bazı şirketler, birkaç ay
ücretsiz bağlantı ve indirim kampanyaları düzenliyor. Türkiye'de internet kullananların sayısı 20 milyonu geçti. 1 milyar doları aşan cirosuyla pazarın lideri konumundaki TTNet, tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun katma değerli hizmetler geliştirmek için aralıksız çalıştıklarını belirtiyor.

Smile ADSL kampanyasıyla çıkış yapan Doğan Telekom'un Genel Müdürü Fazıl Esen ise rekabetten kârlı çıkan tarafın müşteriler olacağını kaydediyor. Esen, "2008'de gerçekleşmesini beklediğimiz uygulamalarla birlikte tarifeler ucuzlayacak." müjdesini veriyor.

Son günlerde yeni bir açılım daha yaparak, özellikle anne babaların endişelerini gidermek ve çocukların sakıncasız internetten yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye'de 'Tertemiz internet' dönemi başlattı. Aile Koruma Şifresi yazılımı ile aileler istedikleri kategorileri seçerek çocuklarını pornografi, uyuşturucu-alkol, şiddet ve şans oyunları gibi içerik sunan zararlı sitelerden uzak tutabiliyor.

Ayrıca tüm TTNet mail kullanıcılarının posta kutusu büyüklüğü otomatik olarak 1 GB'a yükseltildi. Şirket, dijital müzik platformunda yer alan 80 binin üzerindeki şarkıyı abonelerine ücretsiz indirebilme imkanı sundu. Tarkan'ın son albümünde bulunan parçalar da 5 ay boyunca sadece üyeler tarafından ücretsiz indirilebilecek.

TTNet yetkilileri, 2008'de bir dizi yeni ürün ve hizmeti daha pazara sunmaya hazırlanıyor. Öncelikle ADSL bağlantı hızı artırılacak ve fiyatlar düşecek. Doğan Telekom Genel Müdürü Fazıl Esen de genişbant internet erişiminin giderek benimsendiğini, böylece hem ses hem de
telefonun artık tek kanaldan verildiğini kaydediyor.

Triple Play ile ses, görüntü ve data hizmetlerinin tamamını vermeyi planladıklarını aktarıyor. Esen, hızlı iletişimin yeni adı Wimax teknolojisini de yakından izlediklerini ve test süreçlerini gerçekleştirdiklerini vurgularken, henüz gelişim aşamasındaki internet televizyonu için adım attıklarını anlatıyor. Esen, "Gelecekte, evlerimizde ya da ofislerimizde tek bir hat üzerinden tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılayabileceğiz. Bugün hayal bile edemediğimiz imkanlara sahip olacağımız gibi, 24 saat dünya ile bağlantı kurabileceğiz." ifadesini kullanıyor.


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt