İnternet Explorer 9 İlk Açık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yunus-93

Üye
    Konu Sahibi
İnternet Explorer 9 İlk Açık
IE9′un yeni çıkan özelliğinde malesef açık bulundu!
Internet Explorer 9′un kuşkusuz en güzel yeniliği olarak görülen bu özellikteki açık, gelin bakalım nelere yol açmakta...

Internet Explorer 9 RTM’nin yayınlanmasının hemen ardından tarayıcıdaki ‘izleme engelleme’ özelleğinde bir açık bulundu.
Ne işe yarıyor derseniz izleme engelleme özelliği, flash çerezlerini, gezinme davranışlarınızı izlemeye yarayabilecek resimleri ve işaretlerir engellemesine yarıyor. IE9′da bulunan izleme korumasında engelleyeceğimiz öğelerin bir listesini eklememize izin veriliyor. TPL adı verilen bu listelerde ‘izin verilen’ ve ‘engellenen’ öğeler yer almakta. Söze geçilen açık ise listelerde bu noktada ortaya çıkmakta.
‘Which? Company’, TRUSTe TPL’nin büyük bir ‘izin verme’ listesi olduğunu ve Acxiom gibi sitelerin siz gezinirken bazı verilerinizi toplamasına müsade ettiği ortaya çıkarmış. Yalnız bu açıkta Microsoft’un bir hatası bulunmamakta ve bunun yanında TPL listelerinin yapımcılarına ait.
Listelerin içerisinde istenilen web sitelerine izlemek için izin vermek veya devre dışı bırakmak imkansız oluyor. Microsoft’un ise geri bir dönüş yaparak izleme koruması taktiğini değiştirmesi ihtimali çok düşük, ancak kullanıcılara manuel olarak açıp kapatma izni veren listeler gayet yararlı bir özellik olabilir.


Kaynak:
 


63 mustafa

63 mustafa

Üye
artık mozilla firefox popüler olmuş internet exsploler kullanılmıyor
 
-efşan

-efşan

Üye
aynen kardeşim doğru söylüyorsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt