IMEI Numaranızı Kontrol edin

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
IMEI Numaranızı Kontrol edin
Cep telefonlarının güvenliği için oluşturulan IMEI numarası güvenli olmaktan çıktı. Türkiye'de 500 bin telefonun IMEI numarası kopyalandı. Sizinki de bu listede olabilir

Cep telefonunuza (*#06#) yazın ve IMEI numaranızı öğrenin.
Sonra;



adresindeki listeye bakın. Numaranız bu listedeyse, telefonunuz yakında kullanılamayabilir, dikkat!

500 bin telefonun IMEI numarası 'klonlandı'

Yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonları kaybolduğunda bulunmasını sağlayan 500 bin kadar IMEI numarasının klonlanarak çoğaltıldığı ortaya çıktı.

Türkiye'de Telekomünikasyon Kurumu'ndan onaylı yasal olarak ithal edilen yaklaşık 28 milyon cihazın dışında GSM operatörlerinden temin edilen bilgilere göre, 33 milyona yakın cep telefonu tespit edildi. Bu telefonların IMEI numaralı ve abone kayıt bilgileri üzerinden yapılan deşifre işlemleri sonucunda, 12 milyon telefonun kayıt dışı ve yaklaşık 500 bin telefonun IMEI numaralarının ise klonlanarak çoğaltıldığı ve değiştirildiği belirlendi.

Cep telefonları çalındığında ya da kaybolduğunda, telefonların en kolay şekilde bulunmasını sağlayan Uluslararası Mobil Cihaz Kodu (IMEI), Türkiye'ye kaçak olarak girmiş telefon üzerinden görülemiyordu. Bu nedenle çalınan cep telefonlarını bulmak olanaksız hale geliyordu.

Türkiye'deki tüm GSM operatörlerinden edinilen bilgiler doğrultusunda, cep telefonlarının marka, model ve IMEI bilgileri Telekominükasyon Kurumu'na aktarıldı. Bu yüzden artık, cep telefonları ile ilgili tüm bilgelere ulaşmak mümkün. Ortaya çıkan sonucun kendilerin oldukça şaşırttığını de sözlerine ekleyen Altuner, 33 milyona yakın GSM kullanıcısı olduğunu ancak tüm cep telefonlarının kullanımda olmaması sebebiyle bu sayının 40 milyona da yaklaştığını belirtiyor.

ONAY ETİKETİ ÖNEMLİ
Telekomünikasyon Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanı Dr. Mehmet Altuner, 1994 yılından bu yana Türkiye'ye yasal yollarla gelmiş tüm cihazların kayıt bilgilerinin Telekomünikasyon Kurumu'nda mevcut olduğunu ancak bir süre önce GSM operatörlerinden sim kart bilgileri aracılığıyla, kendilerinden hizmet alan telefonların IMEI numaralarını talep ettiklerini açıkladı. Altuner, sözlerini şöyle tamamaladı: "Türkiye'de artık herkesin tek telefonu yok. Ayrıca halen piyasada satılmakta olan pek çok telefon var. Bunların da ne kadarının kaçak olduğunu bilmiyoruz. Ayrıca bir senedir uyguladığımız onay etiketi sistemi var. Firmalar bize ithalat için başvuruyor. Ve hepsinin kaydını tutuyoruz. Firmalar her telefona bu numaradan yapıştırmak zorunda."

IMEI numaranızı kontrol etmelisiniz
Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanı Mehmet Altuner, cep telefonu sahiplerinin IMEI numalarının mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. Altuner, şunları söyledi: "Operatörlerden gelen verilerle bizdeki veriler karşılaştırıldığında arada büyük bir uçurum çıktı.Yani 12 milyon kadar cihazın kayıt dışı olduğunu gördük. Ayrıca numaraların klonlanması da cep telefonu kullanıcıları ve bizim için büyük sorun.

IMEI numarasının 15 ya da 17 haneli olması gerekiyor, ancak bu listedeki numaraları baktığımızda iki ya da 16 haneli olanları da görebiliyoruz. Yani uydurulmuş numaralar var. Bu nedenle halkımız kendi IMEI numaralarını cep telefonlarından *#06# tuşlarını kullanarak öğrenebilir ve adreslerinde yayınladığımız klonlanmış numaralar ile kontrol edebilir."

Kaynak:
 


TonyukuK

TonyukuK

Üye
Ben IMEI Numaramı Gökhan olarak değiştircem.. :) bulunamaz dimi?? :)
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
bizim ailedeki hiçbir telfeon yok şükür....
 

CrAzY_ErCaNN

Üye
nasıl yanı orada ME kodu varsa mı kotu yoksa mı kotu orayı anlayamadım ben
 

selyo

Üye
ımeı numarası nasıl kontrol ediliyo
 
zaferozkan

zaferozkan

Üye
teşekkürler
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
teller temiz ;)
haber için saol
 

esmercocuq35

Üye
paylaşımın için teşekkürler
 
ibrahimismail

ibrahimismail

Üye
teşekkürler
 
yasirarslan

yasirarslan

Üye
teşekkürler teknolojinin azizliği
 

canerxxfb

Üye
teşekürler
 
yusufucan

yusufucan

Üye
Benn BuraDaN KontroLL edeMedimm...!
 
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
liste nerde bulamadım:(
 
abdurrahmanz

abdurrahmanz

Üye
Teşekkürler
 
macline

macline

Üye
Ben bugün telefonumu açtım erişim yok dedi. KVK servisine götürdüm Beyfendi işlem yapamıyoruz Telefonunuzun elektronik kimlik bilgisi(IMEI) Kopyalanmıştır dediler.

Şimdi ne yapmam lazım Bir bilgisi olan varsa Pm atsın Acilen... Yoksa güzelim n80 im gidecek yaa :(
 


Üst Alt