İlköğretimde not sistemi değişiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The_Punisher

The_Punisher

Üye
    Konu Sahibi
İlköğretimde not sistemi değişiyor
İlköğretimde not sistemi değişiyor


Bundan sonra hem lise hem de ilköğretim okullarında öğrencilere 100 üzerinden not verilecek. Öğrenciler daha önce sınavla iki kez bir üst sınıfa geçerken artık sınıf atlama bir kez yapılacak.

İlköğretimde de 100'lük not sistemine geçilmesi için hazırlanan yönetmelik değişikliği Talim ve Terbiye Kurulu'ndan geçerken onay için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e gönderildi. 100'lük not sistemi bir puanın bile önem taşıdığı ÖSS ve Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) için özellikle önem taşıyor. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, OKS için öğrencilerin ilköğretim, ÖSS için ise ortaöğretim başarısı hesaplanırken 5'lik sisteme göre 100'lük sistemin 'daha ayırt edici ve gerçek başarıyı gösterdiği' kaydediliyor. Diğer taraftan ilköğretim de sınıf atlama şartlarında değişikliğe gidildi. Ayrıca şimdiye kadar 1. sınıftan 7. sınıfa kadar öğrenciler sınavla bir üst sınıfa 'iki defa' atlayabilirken, bu yıldan itibaren sınıf atlama 1 ile 5. sınıf arasında ve sadece 'bir defa' yapılabilecek.

YAZILILARDA EN AZ 3 SORU SORULACAK

İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan ve Resmî Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek değişikliğe göre öğretmenler yazılı sınavlar da artık 3'ten az soru soramayacak. Yazılı soruları ise ağırlıklı olarak bir önceki sınavdan sonra işlenen konulardan olacak. Öğretmenler sınavlardan önce sorularla birlikte bir cevap anahtarı hazırlamak zorunda olacak. Hazırlanacak cevap anahtarında her soruya verilecek puan da ayrıntılı olarak belirtilecek. 10 gün içinde açıklanacak olan sınav sonuçları, bu yıldan itibaren birinci, ikinci veya sonuncu gibi 'sıralamaya dayalı bir açıklama yapmadan' öğrencilere duyurulacak.

Yazılı sınavlara bir 'standart getirmek' için yapılan bir başka önemli değişiklik ise 'ortak sınavlar'. Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ile teknoloji ve tasarım dersleri dışındaki derslerden her dönemde bir sınav okulda birlikte yapılacak. 'Öğretmenlerin işbirliği ve ortak değerlendirme yapabilmelerine imkan vermek üzere' düzenlenecek ortak sınavların soru ve cevap anahtarı, zümre öğretmenlerince hazırlanacak. "Seçmeli yabancı dil dersi" dışında seçmeli derslere not verilmeyecek.

Vatan
 


manyak!

manyak!

Üye
biz yırttık kalanların şimdiden gazası mübarek olsun:ehe
 
POWER

POWER

Üye
İlköğretimde okuyanlara duyurulur :ehe
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
100'lük sisteme geçmek çok doğru bir iş. Sonunda iyi birşey yapıyorlar :spr
 
ouSahin

ouSahin

Üye
diploma bile 100 lük sistemle werildi...

bence qüzel...Kedi olalı bir fare tutturcaklar egitim sistemi adam gibi olması şart..
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Calisanla Calismayanin Farki Ortaya Cikacak Burda En Buyuk Sorumluluk Ogretmenlere Dusuyor Adaletli Hakkaniyetli Sekilde Not Vermeleri Gerekmekte.
 
SelmanTE

SelmanTE

Üye
inşallah öyle olur ;)
 
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
100 lük sistem hayırlı olsun öğrencilere
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt