İlk Ultra HD (4K) Yayın Yapacak Ülke: Japonya

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dj.Refoo

Dj.Refoo

Üye
    Konu Sahibi
İlk Ultra HD (4K) Yayın Yapacak Ülke: Japonya
Türkiye’deki 2010’dan bu yana özel uydu kanallarında sunulan 720p çözünürlüğe sahip HD Ready yayını Japonlara az geldi. Japonya, Ultra HD yeni televizyonlar için 4K yayın teknolojisine geçiyor.


HD Ready ya da HD çözünürlükte seçtiğimiz televizyonlarımızın, dijital platformdaki standart yayınlarla doymadığını biliyoruz.

Ülkemizde iki elin parmak sayısını geçmeyecek kadar az HD kanal bulunuyor. Standart yayınlara göre, 720p çözünürlüğe sahip HD yayınlara hayran kaldığımız bir gerçek. Buna rağmen HD televizyonlarımızı bile HD yayınlar tatmin edemiyor.


Teknolojinin ilk durağı olan Japonya’da ise işler oldukça hızlı ilerliyor. CES 2013 fuarında da rabet gören Ultra HD televizyonlara uygun yayın akışının sağlanması ile iyi bir verim elde edildi.


Japonya’da medya ve basın teknolojileri yetkilileri tarafından verilen bilgiye göre; 2014 yılının Haziran ayı gibi 4K teknolojisine uygun olan Ultra HD yayını, uygun televizyonlar için sağlanacak. Japon teknoloji liderlerinden birkaçı olan, Panasonic, Sharp ve Sony firmalarının isteği ise hükümetten bu işi hızlandırmaları. Televizyon pazarındaki teşviki büyük oranda değiştirecek yayın hizmeti, büyük markaların satışlarında da işe yarayacak.


Diğer bir söylenti ise 8K teknolojisinin 2016 yılında kapımızı çalacak olması. 4K’nın altyapısı, uydu teknolojileri ve veri aktarım merkezleri tarafından yenilenmeye başladı.


Avrupa ülkelerinin birçoğu 4K ve 8K için sağlam bir altyapı yatırımı ile meşgul. EutelSat 10A üzerinden 2014’ün Ocak ayında test yayınlarına başlanacak ve ilk etapta 4K çözünürlüğü test edilecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt