i laçLarı aç mı tok mu almalı?

Sponsorlu Bağlantılar

kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
i laçLarı aç mı tok mu almalı?

Bazı lar aç bazı lar tok karna alınmalı...



Aç karna alınmadığı zaman arzu edilen faydayı sağlamayan lar olduğu gibi tok karna alınmazsa mide veya bağırsak problemlerine ya da bulantıya sebep olabilen lar var.
Bu nedenle ister reçeteli ister reçetesiz kullanın ya içindeki talimatnameyi dikkatle okuyun ya da doktorunuz ve eczacınıza aç karna mı tok karna mı kullanacağınızı sorun.
HANGİLERİ AÇ KARNA ALINMALI?
Aç karna alınması gereken ların başında tiroid hormonları ve mide asit pompası engelleyicileri geliyor. Antibiyotiklerin bir kısmının da aç karna alınması şart. Başka hangi ların aç karna alınması gerektiğini uzun uzun listelemek istemiyorum ama bazı diyabet larının da mutlaka aç karna alınması gerektiğini hatırlatayım.
Tok karna ya da öğünle birlikte alınması gereken ların başında aspirin ve romatizma tedavisinde kullanılan ağrı kesiciler geliyor. Parrasetamol veya dipiron içeren ağrı kesiciler ise aç karna alınabiliyor. Romatizmal ağrıların tedavisinde kullanılan ların çoğunun tok karna alınması mideyi korumak açısından önemli. Bazı antibiyotikleri (Ciprofloxacin Klaritromisin) bulantı yaptığı için tok karna almakta fayda var.
SU İLE İÇİN
ları genelde suyla içmeniz gerekiyor. Mesela kolesterol larını kullanırken bol su içmeniz özellikle tavsiye ediliyor. Kolesterol larının özellikle greyfurt suyu ile birlikte kullanılmaması gerektiğini de hatırlatalım.
Greyfurt suyuyla birlikte kullanılması sakıncalı olduğu bilinen lar listesinde bazı tansiyon larının ve ağrı kesicilerin de bulunduğunu unutmayalım. Prensip olarak hiçbir ilacı alkollü içeceklerle almayın.
Alkol bir taraftan ların etkisini önlerken diğer taraftan güçlü zararlı etkilere yol açıyor. Ayrıca bazı ların alkolün vücuttaki etkilerini güçlendirip artırdığı da biliniyor.
ıİaç kullanırken güvenliği konusuna dikkat etmek önemlidir. Eski hekimlere göre “lar iki ucu keskin bıçaklardır” ve onlardan yarar göreceğim derken zararlı çıkmanız da mümkündür. Bu nedenle ları daima talimatnamesinde yazdığı gibi kullanın.
Talimatnameyi okuyun
Herhangi bir ilacı aç mı tok mu kullanacağınız konusunda kararsız kalırsanız kutuda yazılı kullanma talimatını okuyun. Bu talimatlardaki bilgiler kesinlikle doğrudur. Çünkü içeriği sağlık bakanlığı tarafından denetlenmektedir.
Talimatnamelerde ilacın ne zaman alınacağı yanında hangi larla alınmayacağı dozunun ne olacağı ne gibi yan etkilerinin ya da ne gibi zararlı sonuçlarının olabileceği de yazılıdır. Yazılı bilgilerle tatmin olmaz ya da anlayamadığınız bir nokta olursa eczacınızla konuşun.
Kutusunda muhafaza edin
kullanımında birkaç önemli nokta daha var: Bazı lar besin destekleriyle birlikte kullanıldıklarında yan etkiler ortaya çıkabilir. Yeni bir ilaca başlarken kullandığınız besin desteklerini doktorunuza hatırlatın.
Daha önceden kullan-dığınız bazı lar ile yeni başlayacağınız bir geçimsizlik oluşturabilir. Eskiden kullandığınız ları da doktorunuza hatırlatmalısınız.
ları orijinal kutularından muhafaza etmeli kutu kapaklarını açık bırakmamalı nemli ortamlarda saklamamalı kullanım tarihi geçen ları tuvalete atmalı herhangi bir yan etki gördüğünüzde hemen doktorunuz veya eczacınızla konuşmalısınız.
 


Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
sitede il.aç koruması var Ceyda :d:

Şifre-kod-k.e.y.gen anlamında kullanıldğı için :oke:
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
sağolasın güzel bilgi..
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
teşekkürler
 


Üst Alt