Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sinadan Şifalı Bitkilerde bugün...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sinadan Şifalı Bitkilerde bugün...
KULAK VE DİŞ AĞRISINA BİREBİR....​


Baş ağrısı yapar, öldürücü etkisi var
Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’de bugün...

Üniversitelerde 700 yıl ders olarak okutulan hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri… Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.

GÖZ MORLUĞUNA BİREBİR...

SARIMSAK


Yemeklerin vazgeçilmezi sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Lepra hastalığına iyi gelen sarımsak diş ağrısını geçiriyor. Şeftali ise kulak ağrısını azaltıyor. Sarımsağın bostani olanı bilinir ve pırasa gibi olanı ve yabanisi vardır. Yabanisinde acılık vardır. O, yılan sarımsağı diye adlandırılır. Pırasa nevi, bileşik kuvvet içerir. Hem pırasa, hem sarımsak etkisi gösterir.

iÇERiĞi

Isıtıcı ve kuruluğu üçüncü derecededir. Dördüncü dereceye kadardır. Ekseriya yabanisi de böyledir.

YARARLARI

Yumuşatıcı, eritici, çözücü ve çok iyi gaz gidericidir.

GÜZELLİK

Cildi aşındırır; sıvıların bozulmasını önler. Dağ sarımsağı kaynatılarak içilirse, bitleri öldürür. Çocuklarda bile öldürücü etki yapar. Onların derisi üzerine haricen sürülerek uygulanır. Sarımsak külü, balla karıştırılıp, behak (lepra, addison hastalığı) lekeleri ve göz morluklarına haricen uygulanırsa, faydalı olur. Dökülen saçların çıkmasını sağlar.

BAŞ ORGANLARI

Sarımsak, baş ağrısı yapar. Sarımsağın pişmişi ve közlenmişi diş ağrılarını giderir. Pişmiş sarımsağa özellikle kendir katılırsa, ağrı kesici özelliği artar.

BESLENME

Hubn (siroz) denilen hastalıkta yararlı olur ve özellikle Nasri'nin kullandığı pişmiş sarımsağın etkisi fevkalade fazladır. Nasari, sarımsağı zeytinyağı ve havuçla pişirir.

YARALAR

Ciltte yara meydana getirir. Balla birlikte uyuz yaraları üzerine tatbik edilir. Yaraları açar ve dağ sarımsağı, kötü huylu, cerahatli yaralara dışarıdan tatbik edilir.

GÖRME

Sarımsak, görmeyi (gözü) zayıflatır ve gözde sulu yara çıkmasına sebep olur.

SOLUNUM

Pişmiş sarımsak, boğazı temizler ve kronik öksürüğe yararlıdır (tedavi eder, giderir). Soğuktan oluşan göğüs ağrılarına iyi gelir; boğaza yapışan kan pıhtılarını çıkarır.

DIŞARI ATAN ORGANLAR

Sarımsağın yaprakları ve gövdesi, suda kaynatılıp, bu suya hasta oturtulursa, idrar ve regl söktürücü olarak etki gösterir; meşime çıkarır. 2 dirhem dozda sarımsak dövülüp, ballı suyla birlikte içilirse, balgamı dışarı atar. Ancak şiddetli kurutucu ve çözücü etkisi dolayısıyla, cinsel güç üzerinde olumsuz etkisi vardır.

ZEHiRLENME

Haşarat ve yılan sokmasına karşı etkilidir. Kuduza karşı bile aynı etkiyi göstermiştir. Gelincik türü hayvanların ısırıklarına karşı da incir yaprağı ve kimyonla birlikte haricen pomat şeklinde uygulanır.

HARAKET ORGANLARI

Siyatiğe, eğer fitil şeklinde uygulanırsa, iyi gelir. Bu şekilde, ham ve kötü hıltları söküp atar.

ŞEFTALİ

İÇERİĞİ


İkinci derecenin sonunda soğuk ve birinci derecede rutubetlidir; fakat bu rutubetliği birinci derecenin sonuna yakındır. YARARLARI Rutubetli sebebiyle çabuk bozulur; yumuşatıcıdır. Kurusunda büzücü etki vardır ve akışkanlığı önleyici bir yapıya sahiptir. Ham olanı da büzücü etki gösterir.

GÜZELLİK

Yaprakları haricen sürülerek kullanıldığında, kötü kokuları giderir

BAŞ ORGANLARI

Yapraklarının öz suyu, damla şeklinde kullanılırsa, kulak kurtlarına öldürücü etki gösterir. Yağı, şakaklardaki ağrıya iyi gelir. Aynı zamanda, soğuk veya sıcak kaynaklı kulak ağrılarına da iyi gelir.

BESLENME

Olgun şeftali, mide için yararlıdır. İştiha açıcı etkisi vardır: Şeftalinin yemek üzeri yenmesi doğru olmaz. Çünkü yiyecekerler bozar. Dolayısıyla, yemekten önce yenmesi doğru olur. Besleyici özelliği fazladır.

DIŞARI ATAN ORGANLAR

Yaprakları, haricen belli bir süre karın üzerine pomat şeklinde uygulanırsa, bağırsak kurtları üzerinde öldürücü etki gösterir. Aynı şekilde çiçek petallarına onun öz suyu içilse, aynı etkiyi gösterir. Olgun şeftali, bağırsaklara yumuşatıcı etki verir ve ham şeftali kabız etki gösterir. Bazıları, onun cinsel gücü artırdığını söyler. (Bu etki hekimin verdiği doz ve emirler doğrultusunda olabilir.) Bu etki sıcak ve kuru mizaçlı bedenlerde görülebilir.

BUGÜN

07.Haziran.2009 09:52:25
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt