Haydar Dümen kimdir, nereli ve ne iş yapar?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Haydar Dümen kimdir, nereli ve ne iş yapar?
Posta Gazetesi'nin yazarı olarak Türkiye'de en çok tanınan isim olmayı başaran Haydar Dümen, 1931 yılında ilk olarak Uşak'ın İkisaray köyünde doğdu. 1948 yılında liseyi bitiren Haydar Dümen, 1955 yılının Şubat ayında İstanbul Üniversitesinden tıp fakültesini bitirdi ve hemen ardından aynı üniversitenin Nöroloji ve psikiyatri alanlarında uzmanlık için asistanlığa başladı.

1958 yılı sonunda Nöro-psikiyatri uzmanı olan Haydar Dümen, 25 yıllık devlet hizmetini tamamlayıp emekli oldu. Daha sonra araştırma ve köşe yazarlığına başlayan Haydar Dümen, cinsellik üzerine kitap yazmaya başladı.

Dümen bu dönemde aynı zamanda açık oturum programlarının değişmez konuğuydu. Nazik Adında Bir Kadın adlı belgesel romanı, Otuz Günde Oldu Bitti adlı bilim-kurgu niteliğindeki kitabı, Ölmüş Bir Hastayla Söyleşi ya da Hekimler Üstüne adlı hekim-hasta ilişkilerinin özel yanlarını belgelerle ortaya koyan kitabı gibi iki tiyatro denemesi ve bunun yanında cinsellik üzerine yazdığı psikolojik kitaplarla yirminin üzerinde yazılmış kitabı mevcuttur.
 
  • Beğen
Tepkiler: kaankulahli

Benzer Konular



Üst Alt