Hatalı Veya Silinen SYSOC.INF Dosyasını Geri Yüklemek

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Hatalı Veya Silinen SYSOC.INF Dosyasını Geri Yüklemek
Denetim masası içerisindeki, hangi Windows Bileşenlerine ulaşabileceğiniz SYSOC.INF dosyasında tanımlıdır. Bu dosya ile çalışırken içeriğinin bir kısmını veya tamamını sildiyseniz Windows CD'sini kullanarak SYSOC.INF dosyasının orjinalini geri yükleyebilirsiniz.

İpucu:

Eğer sabitdiskinizde SYSOCINF adında bir yedek dosyası bulamazsanız orjinal dosyayı Windows CD'sinden yükleyebilirsiniz. Bunun için Windows kurulum CD'sini sürücüye yerleştirin ve Başlat / Programlar / Donatılar / Komut İstemi komutunu çalıştırın. Şimdi ekrana gelen DOS penceresinde aşağıdaki komutu çalıştırın.

expand D:\i386\sysoc.in_
C:\windows\inf\sysoc.inf


Dosyanın yükleneceği hedef olarak Windows XP altında C:\winnt\inf\sysoc.inf klasörünü belirtin. Yukarıdaki komuttaki D yerine kendi CD sürücünüzün ismini girmelisiniz. Son olarak komutu çalıştırmak için Enter tuşuna basın.

Gizlenmiş SYSOC.INF dosyası, Denetim Masasındaki birkaç Windows bileşeni ve donatılarına erişimi sınırlar. Örneğin kullanmadığınız oyunlar, ses kaydedicisi gibi multimedya programları veya Paint gibi Windows donatılar arasında yer alan bileşenleri kaldırmak isterseniz ilk olarak SYSOC.INF dosyasını düzenlemelisiniz.

Dosyayı, geri yüklendikten sonra yeniden düzenleyebilirsiniz. SYSOC.INF dosyasını bir metin editörünü kullanarak açın ve içerisindeki old base components paragrafını bulun. Denetim Masası üzerinden ulaşmak istediğiniz her bir bileşene karşılık gelen satırdaki HIDE kelimesini silin. Son olarak yaptığınız değişiklikleri kaydedin ve ardından Denetim Masasındaki Program Ekle Kaldır simgesine çift tıklayın. Ekrana gelen penceredeki Windows Bileşenlerini Ekle / Kaldır düğmesine tıklayın. Normalde tek tek kaldırma imkanınız olmayan Windows donatılarını rahatlıkla silebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Penelope


Üst Alt