Hangi yiyecek nasıl saklanmalı?

Konu, 'Genel Bilgiler' kısmında jöly tarafından paylaşıldı. Okunma: 44003 | Cevaplanma: 0

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Hangi yiyecek nasıl saklanmalı?


    Hangi yiyecek nasıl saklanır?
    < Resmi açmak için tıklayın >
    Et, kümes hayvanları, balık ve kabuklu deniz canlıları orijinal paketlerinde veya sıkıca havası alınmış paketlerde saklanmalı.. Uzun süre saklanan bu tür gıdalar buzluktan çıkarıldıktan sonra buzdolabında 24 saat bekletildikten sonra yenilmeli.. Yumurtaları kırılma ve bozulmaya karşı korumak için karton kutuda buzdolabında saklayın. Yumurtaları yıkamayın, sudan geçirmeyin. kabukları koruyan minerak dokunun kaybolmasıne ve bakterilerin yumurtanın içine girmesine neden olabilirsiniz. Yumurtalar satın aldıktan 3 veya 5 hafta arasında saklanabilir. Son kullanma tarihine bakarak aldığınız yumurtaları güvenle yiyebilirsiniz. Süt, peynir, yoğurt, tereyağı gibi süt ürünleri buzdolabında saklanmalıdır. Bunları saklamadan önce yıkamayın, ıslaklık mikrobik üremeye neden olur. Avakado, armut, muz ve domates gibi ürünler buzdolabında saklanabilir ama en iyisi oda sıcaklığında saklamak. Bunun yanı sıra buzdolabında saklamanız önerilen diğer ürünler; patlıcan, soğan, sarımsak, patates ve diğer kök bitkiler.

    Salatalara dikkat!
    Mayonezli salatalar, vakit kaybetmeden buzdolabının buzlu olan kısımda alt bölümünde saklanarak bakteri üretimi engellenmeli.. Bu tür yiyecekleri 2 saatten fazla oda sıcaklığında bırakmayın. Eğer oda sıcaklığında daha uzun süre bulundurmak istiyorsanız etrafını buzla doldurun ve buzu bittikçe yenileyin.

    Yiyecekleri uygun pişirme
    Her yiyecek mikroorganizmaların diğer noktalara rahat erişimi sağlayacak özel iç ısıya sahiptir. Bu nedenle farklı ısılarda pişerler. Bu nedenle bir yiyecek termometresi almayı düşünebilirsiniz. Pişirmede güvenli olduğu söylenen uluslararası minimum pişirme sıcaklık dereceleri şöyle..
    Kümes hayvanları: 73 °C
    Kırmızı et: 71 °C
    Biftek ve kıyma: 62,7 °C
    Rosto: 62,7 °C
    Balık: 62,7 °C
    Yumurta: 71 °C

    Çapraz bulaştırmalardan uzak durun
    Evlerimiz mikroorganizmaların gelişimi için ideal yerlerden biridir. Çapraz bulaştırmada ellerimizle bir objedeki bakteriyi diğer bir objeye taşırız. Bu nedenle yemekleri hazırlamadan önce ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun. Pişirilmiş ve pişirilmemiş yiyeceklerin tabaklarını ayırın. Örneğin tahta üzerinde domates kestikten sonra yıkamadan tavuk göğsünü de burada keserseniz burada çapraz bulaştırma riski söz konusu olabilir. Ayrıca, sebzeleri elledikten sonra patates doğramaya başlamayın. Ellerinizi yıkadıktan sonra hazırlamaya devam edin. Et, sebze gibi yiyecekleri hazırladıktan sonra kullandığınız tüm mutfak araçlarını sabunlayın. Yemek hazırlamadan önce veya sofraya oturmadan önce ellerinizi sık sık yıkamayı alışkanlık edinin.

    Kalan yemekleri uygun şekilde saklayın
    Kalan yemekler normal havalarda iki saat, aşırı sıcaklarda bir saat içinde buzdolabına ceya derin dondurucuya konulmalı. Diğer taraftan film izlemeye giderken artık yemeklerinizi arabada bırakmayın, eve gelin ve dolabınıza koyun.Kalan yemekleri buzdolabında ne kadar saklayabilirsini? 4 gün kadar saklayabilirsiniz ancak tadı ve besleyici özelliği giderek azalır.

    Kalan yiyecekleri dolapta tutabileceğiniz süreler; Deniz ürünleri ve yumurta; En fazla 2 gün
    Pişmiş et veya kümes hayvanları: En fazla 3-4 gün
    Kalmış pizza: En fazla 3-4 gün



    Yazan: jöly
    bigice bunu beğendi.

Hangi yiyecek nasıl saklanmalı? konusuna benzer içerikler

  1. Hangi Evrak Kaç Yıl Saklanmalıdır?

    Ömür boyu saklanması gereken evraklar da vardır ama gereksiz evrakları biriktirip gereksiz yığınlar oluşturmanın da bir anlamı yoktur? peki hangi evrak kaç yıl saklanmalı diyorsanız, işte size rehber: 21 Aralık 2005 17:52 Hayat boyu...
  2. Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler?

    Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir. Urfa`nın acı pul biberinin cilde yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin...
  3. Yiyecekler derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    Yiyecekler derin dondurucuda nasıl saklanmalı? Yiyeceklerin derin dondurucuların içine çok iyi yerleştirilmesi gerekir. Derin dondurucuların en etkin kullanımları dolu oldukları zamanlardır. Ancak havanın gıdalar arasında dolaşmasına...
  4. Hangi Yiyecekler Sivilce Yapar - Sivilceler Nasıl Önlenilir ?

    Sivilce problemi her yaşta insanın problemidir. Bu problem can sıkıcı bir hal alsa da, doğru ve düzenli bir tedavi uygulanmadığı taktir de büyük sorunlara neden olabilir. Bilindiği gibi sivilce sorunu ergenlik dönemlerin de ve yediğimiz gıdalar...
  5. Süt ürünleri nasıl saklanmalı?

    Kalsiyum, protein ve vitamin bakımından zengin olan süt ürünleri büyümede ve kemik sağlığında önemli rol oynuyor. Ancak bu ürünlerden maksimum yarar sağlamak için doğru koşullarda saklamak gerekiyor. Süt ürünlerinin saklanmasında dikkat...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
03 Temmuz 2015 Cuma - 10:54:40