Günün İlginç Olayları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Günün İlginç Olayları
"Seçimi kazanmazsan soyun"

Playboy'un patronundan Palin'e teklif: "Karar verirse raflarda dergi kalmaz" dedi.


ABD'de kasım ayındaki seçimlerde başkan yardımcısı adayı olan Sarah Palin (44), siyaset haberlerinin yanı sıra magazin sayfalarında da boy gösteriyor. Giysileri, küpeleri ve özel hayatıyla ilgi odağı olan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Palin'e bu kez de ünlü erkek dergisi Playboy'un patronundan teklif geldi. Bugüne kadar yüzlerce ünlüyü çıplak olarak sayfalarına taşıyan Playboy dergisinin sahibi Hugh Hefner, Palin için "Eğer seçimleri kazanamazsa benim dergime soyunsun" dedi.

"Soyunsa rafta dergi kalmaz"

Hefner, "Bence başkan yardımcılığına yeni bir anlam getirir. Soyunmaya karar verirse raflarda dergi kalmaz" diye konuştu. "Bence Palin tam bir ilgi odağı olur. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama, seksi bakışları olan bu gözlüklü kadında ilgi çeken bir şeyler var" diyen Playboy'un patronu, "Bir de gözlüklerini çıkardığını düşünsenize" dedi.

_____________________________________________________

Trafik canavarı bulundu

Hız meraklısı sürücüye toplam 1,8 milyon dolar ceza kesildi.


Brezilya'da, hız yapmayı seven bir adamın trafik cezaları 1,8 milyon doları buldu. Yerel basında çıkan haberlere göre, 7 yıldır sürekli hız sınırlarını aşan, kırmızı ışıkları ihlal eden ve bir türlü yakalanamayan sürücü bu kez yakayı ele verdi.

Kullandığı otomobiller kendi adına kayıtlı olmadığı için daha önce yakalanamayan adı açıklanmayan hızlı sürücü, Sao Paulo'da sık sık trafik kurallarını ihlal ettiği yerde polis tarafından ele geçirildi.

Hızlı sürücünün 90 gün içinde, yıllardır birikmiş olan 1,8 milyon dolarlık trafik cezasını ödememesi halinde, 6,500 dolar değerindeki arabasının açık artırmada satılacağı belirtildi.

_____________________________________________

Havada pilotlar uyudu

Havai'nin başkenti Honolulu'dan Hilo kentine sefer yapan bir uçağın 2 pilotu, uçuş sırasında kokpitte uyuya kaldı. Pilotların uyudukları, yaklaşık 6400 metre irtifadaki uçağın iniş noktasını 24 kilometre geçmesi üzerine kontrol kulesinin telsiz anonsunun yanıtsız kalması üzerine ortaya çıktı.


Bir Havai havayolu şirketine ait uçağın pilotları geçen şubatta kontrol kulesinin telsiz anonsuna dakikalarca yanıt vermeyince, yetkililer uçaktaki 40 yolcunun hayatından endişe etmeye başladı.
45 dakika sürmesi beklenen sefer, pilotların 44 dakika sonra telsize yanıt vermelerinden sonra tamamlanabildi. İniş iznini alan pilotlar, havaalanına indikten sonra derhal işten atıldı.


Kaptan pilot Scott Oltman, ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA) tarafından 60 gün, yardımcı pilot Dillon Shepley 45 gün görevden uzaklaştırıldı.Bu arada ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Yönetim Kurulu geçen haziranda iki pilotun "kasıtsız uyuya kaldığına" karar verdi. Cezaları geçen eylülde biten pilotların görevlerinin başına dönmelerine izin verildiği bildirildi.

Bu arada şubattaki olaydan sonra kaptan pilot Oltman'a, solunumun durmasına ve rahatsız bir uyku çekmesine neden olan "uyku apnesi" teşhisi konduğu belirtildi.

Havayolu şirketine, kurallara uygun uçtuğu ve pilotlara seferleri arasında yeterli uyuma süresi tanıdığı için ceza kesilmediği bildirildi.

_________________________________________​

Taykonot uzay yürüyüşü yapacak

Çin, üçüncü insanlı uzay seferini, “Uzun Yürüyüş” (Çan Cıng) roketini ateşleyerek başlattı.


Devlet televizyonunun, kuzeybatıdaki Gansu ilinde bulunan Jiuçüen uzay roketi komuta merkezinden bildirdiğine göre, “Kutsal Tekne-7” (Shenzhou-7) modülünü taşıyan roket, başarıyla fırlatıldı ve modül yörüngeye girdi. Sefere katılan iki taykonottan birinin yarın veya cumartesi günü uzay yürüyüşü yapması öngörülüyor. Bu, bir taykonotun ilk kez yerçekimsiz ortamdaki uzayda yapacağı yürüyüş olacak. Yürüyüşte Çin veya Rus malı astronot donatısı kullanılacak..

____________________________________________

Cep telefonuyla otomobil motoru çalıştırmak mümkün olacak

Japonya'da geliştirilen yeni bir cep telefonu, otomobilin kapılarının kilidini sahiplerine açacak ve sürücülerine kontak anahtarını kullanmaksızın aracın motorunu çalıştırma olanağı sağlayacak.


Sharp elektronik firmasının, daha önce Nissan otomobil şirketinin geliştirdiği "Intelligent ***" adı verilen teknolojiyi kullanarak ürettiği telefon, sürücülerine, kontak anahtarlarını ceplerinden veya çantalarından çıkarmadan otomobillerine girme ve çalıştırma imkanı veriyor.

____________________________________________________

Taraftarları ***** yıldızları karşılayacak

Pazar günü İnter ile Milan arasında oynanacak derbi maçına gidecek taraftarlar iki ***** yıldızı tarafından karşılanacak..


İtalya'nın Milano kentinde önümüzdeki Pazar günü San Siro Stadı'nda İnter ile Milan arasında oynanacak derbi maçına gidecek taraftarlar ilginç bir sürprizle karşılaşacak.

Milan ve İnter'in maçlarına kombine bileti olan taraftarlara, aynı gün açılacak Milano Sex Fuarı Mi-Sex'e giriş ücretinde indirim yapılacağı gibi, iki ünlü ***** star Dayana ve Nicole de kapıda taraftarları takımlarının formaları içinde öperek karşılayacak. Yılda iki kez düzenlenen ve 24 yıldır Milano'nun ev sahipliği yaptığı fuara 70 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

______________________________________________

Mama skandalı pizzaya sıçradı!

Tayvan'daki Pizza Hut restoranları, içerisinde melamin kimyasal maddesinin bulunduğu gerekçesiyle müşterilerine peynir sosu paketlerini vermeyi durdurdu.


CNA ajansının haberine göre, Pizza Hut Tayvan basın sözcüsü Yu Kuo-hsiung olayı doğruladı. Pizza Hut'ın çoğunluğu başkent Taipei'de olmak üzere Tayvan'da toplam 145 restoranı bulunuyor.

Olay, akıllara, geçtiğimiz günlerde Çin'de yaşanan bebek maması skandalını getirdi. Çin'de, protein değerlerinin yüksek olması için bebek mamalarındaki süt tozuna melamin maddesi katılması nedeniyle, 4 bebeğin hayatını kaybettiği, 12 bin 892 bebeğin hastanede tedavi gördüğü, 39 bin 965 bebeğin ise çeşitli klinik ve hastanelere gelerek muayeneden geçtiği açıklanmıştı.

____________________________________________________

Futbolcuydu, amele oldu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'da forma giyen Joey Barton, ülkenin kuzeyinde amelelik yapmaya başladı.


Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'da forma giyen ancak 2007 yılı Mayıs ayında Manchester City forması giydiği dönemde takım arkadaşı Ousmane Dabo'yu tekme tokat döven İngiliz oyuncu Josey Barton bu hareketinin bedelini amelelik yaparak ödüyor. Fransız futbolcu Ousmane Dabo'yu tanınmaz hale getiren ve göz retinasında ciddi zarara yol açan Barton İngiliz mahkemesi tarafından 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ancak bu cezası daha sonra 200 saat kamu hizmetinde bulunma cezasına çarptırılmıştı. Barton ayrıca para cezasına da mahkum edilmişti.

Ve Barton kamu hizmetinde bulunma cezasını çekmeye başladı. İngiltere'nin kuzeyindeki Northumberland'ın Prudhoe Kasabası'nda diğer suçlularla birlikte el arabasıyla yük taşıyan ve amelelik yapan Barton'un görüntüleri ve fotoğrafları İngiliz basınında geniş yer bulurken, Barton'un haftanın iki günü toplam 8 saat amelelik yaptığı yere 50 bin poundluk arabası ve korumasıyla gelmesi İngilizleri basında alay konusu oluyor.

Joey Barton, 2007 yılı Aralık ayında Liverpool'da 16 yaşındaki bir genci dövdüğü gerekçesiyle Manchester kentinde bulunan Strangeways hapishanesinde 74 gün tutuklu kalmış ve 28 Temmuz'da salıverilmişti. Tahliyesinin ardından ikinci sezonuna girdiği Newcastle United'la tekrar idmanlara başlayan Barton'un 25 Ekim'e kadar resmi maçlardan men cezası bulunuyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt