Güneş Sistemi Nasıldır Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Güneş Sistemi Nasıldır Nedir?
Güneş Sistemi; Güneş ve her biri yaklaşık 4,6 milyar yıl önce dev bir moleküler bulutun çökmesi oluşan yerçekimi tarafından kendisine bağlı astronomik nesneler oluşur. yörünge ki Güneş, kütlesi en sekiz nispeten tek gezegen olan yörüngeleri hemen hemen dairesel olan ve neredeyse düz disk içinde yalan ekliptik düzlemi denir içinde bulunan çok sayıda nesne ki. Dört küçük iç gezegenler, Merkür, Venüs, Dünya ve Mars, aynı zamanda başta rock ve metal oluşan karasal gezegenler, denir. Dört dış gezegen, gaz devleri, önemli ölçüde daha büyük uzaylı daha vardır. İki büyük, Jüpiter ve Satürn, hidrojen ve helyum ağırlıklı olarak oluşan, iki dış gezegen, Uranüs ve Neptün, ve, su, amonyak ve metan gibi buzlar büyük ölçüde oluşan sık sık “buz devi” olarak ayrı ayrı verilir .

Güneş Sistemi aynı zamanda daha küçük nesneleri yaşadığı iki bölgede ev sahipliği yapmaktadır. Bu rock ve metal ağırlıklı oluşur olarak Mars ve Jüpiter arasında yer alan asteroid kuşağı, karasal gezegenler benzer. Ötesinde Neptün’ün yörüngesi su, amonyak ve metan gibi buzlar çoğunlukla oluşan trans-Neptün nesneleri yalan. Bu iki bölge içinde, beş ayrı nesneler, Ceres, Plüton, Haumea, Makemake ve Eris, kendi yerçekimi tarafından yuvarlak olduğu yeterince büyük olduğu kabul edilmektedir böylece cüce gezegen denir. MaxiCep Teknoloji Portalı küçük binlerce ek olarak organları kuyruklu yıldızlar, Centaurlar ve gezegenler arası toz gibi bu iki bölgede, çeşitli diğer küçük vücut nüfus, bölgeler arasında serbestçe yolculuk.

Güneş, rüzgar, Güneş’ten plazma akışı, dağınık diskin kenarına dışarı uzanır heliosferin olarak bilinen yıldızlararası ortamın bir kabarcık oluşturur. uzun periyotlu kuyruklu yıldızların kaynağı olarak görür varsayımsal Oort bulutu, aynı zamanda bir mesafe yaklaşık bin kat heliosferin öteye de var olabilir.

gezegenler ve cüce gezegenlerin üç altı doğal uydular tarafından yörüngesinde olan, genellikle Dünya’nın Ay sonra “aylar” olarak adlandırılır.MaxiCep Teknoloji Portalı dış gezegenlerin her birinin toz ve diğer partiküllerin gezegen halkaları ile çevrilidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
566
Doğuş Pertez
___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
276
___kaptan___
yaren_dede
Cevap
2
Görüntüleme
838
yaren_dede


Üst Alt