Grup Model

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Grup Model
2005 yılında Okan Işık (gitar), Aşkın Çolak (davul-perküsyon) ve Can Temiz (bas gitar) tarafından "A due Carmen" adıyla kurulan grup daha sonra 2007 yılında Fatma Turgut (vokal) ve Serkan Gürüzümcü (gitar)'nün katılımıyla son halini aldı. 2008 yılında ise adını MODEL olarak değiştirdi.

Genç grup; 2007 yılı 12. Tuborg Roxy Müzik Günleri - Billboard Özel Ödülü ve Nokia Super Sound'07 Yarışması - "Arkadaşınla En İyi Giden Şarkı" kategorisinde birincilik ödülü sahibi.

MODEL; 2009 yılında GNL Entertainment'ın desteği ile piyasaya çıkardığı "Perili Sirk" adlı E.P. çalışmasının klip parçası "Olmaz" ile dikkat çekti. Grubun, albümde yer verdiği "Bak Bir Varmış Bir Yokmuş" isimli cover parçalarına Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olan Levent Yüksel eşlik etti.

Albüm ve sahne çalışmalarının yanı sıra şirketler için ürettiği jinglelar ile de tanınan MODEL; 2009 yılında düzenlenen "Marka Konferansı" için 10. Yıl marşı ve konferans süresince çalınmak üzere 1 adet "jingle" ile 1 adet "intro" besteledi. Ayrıca hem 2009 hem 2010 yılında konferansın müzikal koordinatörlüğünü üstlendi. Grup 2010 yılında ise, Efes Pilsen "Sokakta Hayat Var" projesinin yanında AFM, Herbalife, Algida, Sinpaş gibi markalar için jinglelara imza atarken, Efes Pilsen One Love Festivali ile 25 Eylül'de Antalya'da gerçekleştirilen "Oktoberfest"de sahne aldı.

Grubun Efes Pilsen için bestelediği "Sokakta Hayat Var" adlı şarkısı, dijital iş ve kültür dergisi "Digital Age" tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Digital Age Awards" töreninde, "En Yaratıcı Müzik/Ses Tasarımı Birincisi" ödülünü kazandı.

Şarkılarında, hüznü ve eğlenceyi iç içe yansıtan MODEL’in müziğinde en karanlık temaların son derece eğlenceli bir şekilde işlenmesine şahit olmak mümkün. MODEL; birçok şehirde sahne aldıkları konserler ve festivallerin yanı sıra Picante, Mask, Pulp, Roxy, Bronx Pi Sahne, Connect Module, İstanbul Live, Jolly Joker, Babylon, Moda Deniz Kulübü gibi çeşitli mekanlarda canlı müzik performanslarını sergiledi.
2011 Şubat ayının sonunda ise Demir Demirkan prodüktörlüğündeki ikinci stüdyo albümleri "Diğer Masallar" yayınlandı.
 


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
bilgi için :tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim kardeşim
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Bilgi İçin:tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt