Görev çubuğunun bildirim alanını temizlemek

Sponsorlu Bağlantılar

ภคŦเz

ภคŦเz

Üye
Görev çubuğunun bildirim alanını temizlemek
Görev çubuğunun sağ kısmındaki bildirim alanı zamanla eklenen programlarla dolup taşıyor. Üstelik bu sembollerin birçoğu gereksiz ve boşu boşuna bellekten yiyor.

Gereksiz araçlardan kurtulun ve burada yer açın. Bunu yapmak için Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Özellikler menüsüne girin. "Bildirim alanı" altındaki "Özelleştir" butonuna tıklayın. Vista'da bu alana erişmek için "Bildirim alanı" sekmesi altından "Özelleştir"e tıklamanız gerekiyor.
XP'de "Bildirimleri Özelleştir" ve Vista'da "Bildirim Simgelerini Özelleştir" pencereleri altından bu ayarlara ulaşabilirsiniz.

İsimleri hariç bu iki pencere de aynı işlece sahipler. Bildirim alnında bulunan bütün simgeleri ve davranışlarını bu pencerelerde bulabilirsiniz. İstediğiniz simgeye tıklayın ve "Etkin olmadığında gizle" veya "Her zaman Göster" seçeneklerini seçin.


Not: "Etkin olmadığında gizle" en pratik seçenek. Zira bu ayarı seçtiğinizde simge sadece aktif olduğunda beliriyor. "Her zaman göster" seçeneği seçildiğinde simge her daim gösterilirken "her zaman gizle" seçeneğinde simge devamlı gizleniyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: anamisikin, badboimam ve erol17

anamisikin

Üye
saol teşekuurler
 


Üst Alt