Google, Project Ara'yı bu sene sonunda geliştiriciler için sunacak

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Google, Project Ara'yı bu sene sonunda geliştiriciler için sunacak
Modüler akıllı telefon Project Ara için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.



Motorola, hatırlanacağı üzere daha önce Google tarafından satın alınmış ve bu teknoloji devi bünyesinde cihazlarını sunarken, daha sonra Çinli Lenovo'ya satılmıştı. Motorola, Google bünyesinde ikenProject Ara adı ile bir proje üzerinde çalışıyordu.



Bu proje, modüler akıllı telefonlar sunmak için teknolojiler üretme üzerine kuruluydu ve Motorola'nın Lenovo'ya satışı sonrasında Google, bu projeyi kendi bünyesine almış ve geliştirmeye devam etmişti.

Project Ara, donanım bileşenlerinin ayrı ayrı olarak bir puzzle parçası gibi birleştirilip, ayrılabildiği bir modüler akıllı telefon projesi olurken, bu sayede teknoloji meraklılarının tüm bileşenleri ile tamamen kendi istekleri doğrultusunda akıllı telefonlara sahip olabilmelerine de izin veriyor.

Henüz Project Ara akıllı telefon son kullanıcıya sunulacak aşamaya gelmese de, bu sene sonuna doğru geliştiriciler için sunulacak. Geliştiriciler ile birlikte sürecin daha da hızlanacağını söyleyebiliriz ve bir kaç sene içerisinde ilk Project Ara modeli pazarda satışa sunulabilir.

Google, Project Ara için bir video da yayınlamayı ihmal etmedi. Bu video da Project Ara detaylarına dair bilgilere ulaşabilmek mümkün. Baktığımızda bazı donanım bileşenleri büyük ve bazıları ise küçük geliyor ve özellikle de küçük parçaların kolaylıkla kaybedilebileceğini de söylememizde fayda var.

Project Ara'nın geliştirici versiyonunun 5.3" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geleceğini ve işletim sisteminin de Google Android olacağını söyleyebiliriz. Panasonic, TDK, iHealth, E Ink, Toshiba, Sony Pictures Home Entertainment, ve Samsung gibi firmalar modüller üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar.


Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız




Google, Project Ara'yı bu sene sonunda geliştiriciler için sunacak
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Google Çalışıyor :gun1:
 


Üst Alt