Google Pixel XL akıllı telefonun maliyeti ne kadar?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Google Pixel XL akıllı telefonun maliyeti ne kadar?
Ekim ayında bir çok yeni cihaz resmi olarak duyurulurken, ay içerisinde akıllı telefon sunan firmalardan birisi de Google oldu. Teknoloji devi firma artık Nexus ismini kullanmayı bırakarak, yeni akıllı telefon modellerini Google Pixel ve Pixel XL adı ile pazara sundu. Bu cihazların üreticisi olarak ise Tayvan merkezli dev firma HTC'yi görmekteyiz.



Google Pixel ve Pixel XL, şu anda bir çok ülkede satışta. 32GB ve 128GB olarak iki farklı dahili veri kapasitesi seçeneği ile teknoloji meraklıları cihazları satın alabiliyorlar.

Merak edilen noktalardan birisi de cihazların maliyetinin ne olduğu ve bu konuda bir çalışma geldi. 32GB Google Pixel XL akıllı telefonun donanım bileşenleri, kasası ve montajının yer aldığı ve Bill of Materials (BoM) olarak adlandırılan maliyeti 285.75$ belirlendi. Bu cihazın satış fiyatı ise 769$ olmakta. Ancak şunu da belirtelim, BOM içerisinde yazılım, Ar-Ge ve reklam-pazarlama giderleri gibi maliyetler yer almıyor.

Karşılaştırma yapacak olursak eğer, Güney Kore devi Samsung'un amiral gemisi Galaxy S7'nin BOM maliyeti 255$ ve Apple'ın iPhone 7 akıllısının BOM maliyeti ise 224.80$

Bazı örnekler vermek gerekirse; Google Pixel XL akıllı telefonda Samsung üretimi Gorilla Glass 4 destekli AMOLED dokunmatik ekran yer alıyor ve bu ekranın maliyeti 58$. Qualcomm tarafından geliştirilen ve Google Pixel XL'da yer alan Snapdragon 820 yonga setinin maliyetinin de 50$ civarında olduğu kaydediliyor. LG Chem üretimi 3.250mAh batarya maliyeti ise 4$.
Google Pixel XL akıllı telefonun maliyeti ne kadar?
 


SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
maliyet 285 satış 769 :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt