Google Pixel ve Pixel XL duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Google Pixel ve Pixel XL duyuruldu
Google'ın merakla beklenen Pixel modelleri resmi olarak tanıtıldı...

Teknoloji dünyasında fırtına gibi esen Google, akıllı telefon pazarında da liderliği hedeflerken, yeni bazı modellerle karşımıza geldi. Daha önce Nexus ismi altında akıllı telefon ve tablet modelleri sunan firma, bugün Pixel ve Pixel XL adında iki akıllı telefon sundu ve tablet segmentinin ardından akıllı telefon tarafında da Nexus adı tarihe gömüldü.



Google'ın yeni cihazları Pixel ve Pixel XL 5" ve 5.5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile sunuldu Her iki ekran da AMOLED olarak gelirken, küçük olan model 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik ekran içeriyor ve büyük model ise 2560x1440 piksel Quad HD ekran ile gelmekte. Bataryalar da farklı olurken, Google Pixel 2.770mAh ve Google Pixel XL da 3.450mAh batarya ile sunulmakta.

Bu farklılıklar dışında ise her iki model de oldukça benzer teknik özelliklere sahip. Arka arkaya bir çok Qualcomm Snapdragon 821 yonga setine sahip cihaz duyuruları özellikle de Çinli firmalardan gelmişti ve bu iki akıllı telefon da Snapdragon 821'den güç alıyor.

İşletim sistemi ise Google Android 7.1 Nougat olmakta. Geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda Android 7.0 Nougat yayınlanmıştı ve yeni Google Pixel modellerinin ise Android 7.1 Nougat ile geleceği bilgileri gelmişti. Beklenen oldu ve Google şaşırtmadı.



Yeni akıllı telefonların arkasında 12MP EiS destekli kamera bulunuyor. Ayrıca cihazların dahili veri kapasiteleri ise 32GB ve 128GB olarak iki farklı şekilde geliyor. Google Pixel ve Pixel XL modellerinin ayrıca sistem belleği de 4GB olarak belirlenmiş.

Her iki cihaz da HTC tarafından üretilmiş durumda, ancak sadece Google logosu akıllı telefonlarda yer alıyor.

Yeni akıllı telefonlar Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Almanya ve Avustralya'da ön siparişe sunulmuş durumda ve Hindistan'da da 13 Ekim tarihinde ön siparişe çıkacak. Cihazların çıkış tarihi ise 20 Ekim olarak belirlenmiş.

Google Pixel ve Pixel XL duyuruldu
 


Buğra

Buğra

Admin
Android 7.1 bilgisi nerede geçiyor ben lansmanı canlı izledim ama kaçırdım mı bilgim yok göremedim merak ediyorum :ehe
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Android 7.1 bilgisi nerede geçiyor ben lansmanı canlı izledim ama kaçırdım mı bilgim yok göremedim merak ediyorum :ehe
Android 7.1 şu anda test ediliyor ve yılbaşından önce Beta olarak yayınlanacak. Telefonlar da Ocak ayından itibaren Android 7.1 Nougat yüklü olarak satışa çıkacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt